Контролисано 646 угоститељских објеката, без ковид пропуснице у једном

Прошлог понедељка, 8. новембра, Уредбом је одлучено да је за боравак у угоститељским објектима у затвореном простору, након 20 часова потребна ковид пропусница.
komunalna policija, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Та мера претходно је важила од 22 часа, а новом Уредбом проширена је и на коцкарнице, казине и кладионице. Ковид пропусница потребна је и за одржавање забавних и свечаних манифестација, попут прослава у салама за венчање. Изузетак је шалтерска продаја, односно куповина хране и пића путем доставе, без контакта или седења у затвореним просторима, када ковид сертификат није потребан.

Протекле недеље, од 8. до 14. новембра, комунална инспекција контролисала је поштовање мере ковид пропуснице у угоститељским и објектима за приређивање игара на срећу у 646 наврата, а од тог броја, 368 локала је радило и прекршај је регистрован само у једном случају, док 278 објеката није радило након 20 часова.

Како из Градске управе за инспекцијске послове напомињу, Републичка санитарна инспекција приликом ових контрола утврдила је неправилности у неколико угоститељских објеката и предузимала мере

у складу са Законом о зашти-ти становништва од заразних болести.

Д. Андулајевић

 

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести