Мали виртуози одушевили публику

Концерт школских хорова и солиста музичких школа одржан је вечерас у Синагоги.
Koncert školskih horova i solista muzičkih škola u Sinagogi  Foto: F. Bakić
Фото: Концерт школских хорова и солиста музичких школа у Синагоги  Фото: Ф. Бакић

Публика је имала јединствену прилику да види и чује новосадске ђаке – освајаче најпрестижнијих домаћих и међународних награда на музичким такмичењима, који су у оквиру пројекта „Учим + Знам = Вредим” и ове године представљени на билбордима у нашем граду.

Наступили су хорови основних школа „Ђура Даничић” и „Јован Поповић”, Гимназије „Јован Јовановић Змај”, женски хор и оркестар Музичке школе „Исидор Бајић”, као и солисти из Основне музичке школе „Јосип Славенски”.

По речима портпаролке Удружење за промоцију друштвене одговорности Гордане Ивковић, концерт је имао за циљ да истакне успех ђака и да пружи прилику Новосађанима да се увере да су с разлогом заслужили да се нађу на билбордима.

– Грађани не слуте колико даровите деце има у школама, као ни колико предавача свакодневно посвећено раде с њима на развијању њихових талената и мотивисању – казала је Гордана Ивковић. – Приметили смо да њихови успеси нису довољно промовисани. Због тога је концерт одлична прилика да се чује другачија и квалитетна музика у извођењу наших најбољих ђака.  

С. К-ч

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести