МАЛОЛЕТНИ ХУЛИГАНИ ПРЕСРЕЋУ И НАПАДАЈУ ОСНОВЦЕ НА НОВОМ НАСЕЉУ Родитељи забринути, полиција и школа упознати са инцидентима

Протеклих дана на Новом насељу забележено је више случајева напада малолетних хулигана на ученике Основне школе "Прва војвођанска бригада".
policajac
Фото: Pixabay, ilustracija

Нападана су углавном деца приликом повратка из школе у вечерњим сатима. Хулигани су имали капуљаче, а носили су палице и летве, сазнаје 021.рс.

Поједини забринути родитељи су одлучили да поново прате децу, јер сматрају да полиција није предузела конкретне мере.

Према сазнањима 021.рс, полиција је упозната са овим инцидентима и ради на проналажењу починилаца, али и на повећању броја патрола у овом делу Новог насеља.

Родитељи наводе да децу нижих разреда пресрећу углавном малолетници који су у вишим разредима основне школе или су тек кренули у средњу. 

Ови малолетни хулигани се крећу у групи и децу заустављају, питајући их за који клуб навијају, након чега им задају неколико удараца.

Међу родитељима се деле и више порука о нападима на децу, у које је 021.rs имао увид. У неким порукама се наводи да су случајеви пријављени полицији и да је родитељима речено да су исти хулигани већ нападали децу. 

"Добро вече. Данас су испред наше школе пресретали децу и питали за који клуб навијају. Неколико деце је добило батина јер не навијају за одређени клуб. Упозорите децу", пише у једној поруци. 

Родитељи за 021.rs кажу да је и раније било случајева напада на децу на Новом насељу, али и да је било окршаја међу хулиганима.

Кажу и да су о свему обавестили школу "Прву војвођанску бригаду", те да би овом проблему требало да се разговара на седници Савета родитеља.

У школи су за 021.rs потврдили да су упознати са нападима, рекавши да је директор Оливер Стојановић на састанцима поводом инцидената. 

021.РС

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести