МЕНИ СТУДЕНТСКЕ МЕНЗЕ У НОВОМ САДУ КАО У ХОТЕЛУ У понуди више од 20 јела; ЕВО ШТА СВЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЈЕДЕ

Више од 20 јела налази се сваког дана на менију студентске мензе у Новом Саду.
Studentska menza/V. Fifa
Фото: В. Фифа/Студентска менза

Ресторан Студентског центра Нови Сад има врло разноврстан и богат јеловник.

Студентима су за доручак на располагању сендвичи, пица, јаја, гибаница, више врста пецива, више врста сирева, шункарице, пите, палачинке. Ручак је још разноврснији.

Поред обавезне супе, више разноврсних врста чорби: рагу, чорба од поврћа, чорба са шампињонима, парадајз чорба, кромпир чорба, салате, хлеба и десерта на менију су бечка шницла, крменадла, печење, ћуреће бело месо, свињски гулаш, пасуљ, шаран, пастрмка...

За вечеру се служи филет ослића, шпагете, печени пилећи батак са карабатаком, ћевапи, ражњићи, пилеће бело месо, мусакаџ ппховани качкаваљ... У понуди је осам врста салата: свежи купус, кисели купус, туршија, кисели краставац, мешана салата, цвекла, филети паприке, салата од свеже мркве. У мензи се сваког дана послужи 600 порција доручка, 3.500 ручка и 2.000 пороција вечере.

Фото: Дневник/ В. Фифа

- Велика менза Студентског центра Нови Сад има капацитет да припреми и сервира 10.000 оброка дневно. У приземљу има места за истовремено послуживање 400 студената, а на првом спрату има места за послужење још 248 оброка истовремено. На оба спрата се служи храна истог квалитета. Од марта прошле године ради и ресторан у приземљу Спенса, у ком од 11 до 14.30 може да се послужи 500 порција ручка. Ресторан на Спенсу ради ако се
процени да су попуњени капацитети у Великој мензи – каже директор Студентског центра Нови Сад Зоран Мартиновић.

Он истиче да се за припрему хране годишње утроши 131 тона разног меса и рибе, око 300 тона поврћа и 40 тона воћа, а да је прошле године припремљено и послужено 1.043.878 оброка.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести