Националној организацији за ретке болести уручен новац из хуманитарне акције Новосадскаг позоришта

Новосадско позориште прикупило је 130.000 динара на Добротворном базару књига који се одржавао све до проглашења ванредног стања, а тај новац је директор тог позоришта Валентин Венцел јуче предао председници Националне организације за ретке болести Ивани Бадњаревић.
На Добротворном базару књига Новосадско позориште прикупило 130.000 динара Фото: Д. Андулајевић
Фото: На Добротворном базару књига Новосадско позориште прикупило 130.000 динара Фото: Д. Андулајевић 

– Кампања и подршка Новосадског позоришта нам је много значила, иако је она у неком тренутку због ванредног стања прекинута – казала је Ивана Бадњаревић. – Више од новчане помоћи значио нам је велики одзив грађана јер је веома важно подићи свест појединаца о постојању оболелих од ретких болести.

Осим новца од продаје књига, 25.000 динара сакупљено је и од улазница за представу „Ана – импресије” која је одржана на Међународни дан обележавања ретких болести, 29. фебруара, а он је такође поклоњен Националној организацији за ретке болести. – Драго нам је што смо помогли том нашом малом хуманитарном акцијом – рекао је Венцел. – Наше позориште покушава да што више учествују у хуманитарним акцијама јер смо најсрећнији када некоме можемо да помогнемо. Акција базара књига ће се наставити у Српском народном позоришту, за време Стеријиног позорја.

Новац ће бити преусмерен на одржавање телефонске линије помоћи Националне организације за ретке болести, коју оболели од тих болести и чланови њихових породица могу бесплатно позвати на број 0800/333-103.

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести