НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Александар Здравковић

НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Ученик Гимназије “Јован Јовановић Змај” Александар Здравковић ове године освојио је друге награде на Државном такмичењу из рачунарства, Српској информатичкој олимпијади, те трећу награду на Државном такмичењу из математике.
р
Фото: Учим + Знам = Вредим

– Из математике ми је занимљиво рачунање и решавање логичких задатака, а из програмирања такође задаци, само на мало другачији начин – каже Александар Здравковић. – Сматрам да су моји успеси једним делом и због тога што сам у осми разред ишао у Гимназију “Јован Јовановић Змај” и сви моји другари су били заинтересовани за исту тему.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови  билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор овог пројекта је и ове године Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести