Најбољи на билбордима: Ученици Балетске школе Нови Сад

Ученици Балетске школе Нови Сад у протеклој години остварили су значајне резултате на такмичењима, а чак девет ђака ове школе нашло се на билборду у оквиру пројекта “Учим + Знам = Вредим” у 2018. години.
д
Фото: Dnevnik.rs

Ученице Основне балетске школе Асиа Цицмил и Станислава Николић освајале су прве награде на републичким такмичењима у класичном балету, док су ученици Средње школе Дарја Хромиш, Мирослав Сузић, Лана Тепић и Драгана Узелац освајали прве награде у класи народне игре-ансамбли. Ученица средње школе Олга Врбашки  освојила је прву награду на Републичком такмичењу у класичном балету, а ученице Катарина Зец и Дејана Бајић које су већ биле представљене на билборду због ранијих успеха у претходној години биле су најбоље такмичарке на републичким такмичењима из класичног балета. Катарина је у четвртој А категорији освојила прву награду и назив лауреат са максималних 100 бодова.

– Најлепши моменат је кад изађем на бину пред публику, пред моје људе, пред моју породицу и ту се представим онаква каква јесам – каже Катарна Зец. – Најтежи тренуци можда јесу ти у сали када је тешко, када више немам снаге, а морам да наставим. Али када све то прође и када урадим онако како сам замислила онда будем испуњена.

Дејана је  у класи класичан балет, четврта Б категорија, овојила прву награду и такође са максималних 100 назив лауреата такмичења.

– Волим све да играм, немам омиљени балет и увек се трудим да дам свој максимум – каже Дејана Бајић. – За балет треба пуно времена, стрпљена и посвећености. Имамо шест пута недељно у школи часове. И поред тога, наравно, додатно радимо на себи.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор овог пројекта је и ове године Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести