Наше нарави у доба короне

Актуелна пандемија коронавируса, страх од заразе и савесност у самозаштити с једне и чудна инаћења, непромењива бахатост и убеђење да ће нека виша сила све то решити с друге стране избацили су ових дана на површину све наше нарави.
novi sad, Dnevnik/Vanja Fifa
Фото: Дневник/Вања Фифа

Манифестацију неких од њих на новосадским улицама забележио је наш вредни репортер, прописно заштићен и у периоду слободног кретања градом уз, разуме се, све мере опреза...

 

Верници не хају за коронавирус

Упркос свакодневним апелима да се не окупљају због пандемије изазавне коронавирусом, неке грађане као да упозорења такве врсте не интересују. Доказ су и бројни верници који су се и јуче окупили испред храмова, а једно такво окупљање забележили смо и на Новој Детелинари.

Фото: Dnevnik.rs
Упозорење кратког даха

ЈП СПЦ “Војводина” понаша се у складу с ванредном ситуацијом. Како би спречили окупљања било какве врсте, затворили су улазе спортских објеката и игралишта на отвореном, попут овог у СЦ “Сајмиште”. међутим, јуче око 14 часова на теренима смо избројали 23 рекреативца различите старосне доби. лепо време измамило их је напоље, а пошто су улази затворени, искористили су рупе у огради и за тили час се нашли на травнатим и бетонским површинама.

Фото: Dnevnik.rs
Рекреативац у соло варијанти

Има и оних који нису желели да крше препоруке како би заштитили и себе и друге. Тако смо набасали и на овог рекреативца, који је “вишак времена” одлучио да искористи yогирајући у соло варијанти, али не у оквори Спортског центра, већ користећи уобичајене тротоарске стазе поред “Сајмишта”.

Фото: Dnevnik.rs

Употреби и баци, али у канту за отпатке

Из дана у дан слушамо да је потражња за заштитним маскама и рукавицама, као и за дезинфекционим средствима оргомна. Грађани се довијају на различите начине, па све чешће сами шију маске. Многе апотеке, када их имају, ограничавају продају рукавица на пет пари. Међутим, оно што последњих дана виђамо по тротоарима је забрињавајуће. Неодговорни, после употребе рукавица, уместо у канту за отпатке једноставно их баце на тротоар?!

Фото: Dnevnik.rs

Текст и фото: С. Савић

Ivana
30.03.2020 • 19:54
Crkva sa slike se nalazi na Staroj Detelinari
EUR/RSD 117.5804
Најновије вести