Нови пројекат Новог културног насеља: Фотографија најстарије мајице

Удружење грађана „Ново културно насеље“ покренуло је пројекат #НоваПовољнаПрирода који кроз кампању на интернету, користећи друштвене мреже, испитује колико су грађани Новог Сада осве­шћени, информисани и уопште заинтересовани за тему екологије, заштите и очувања жи­вотне средине.
Nova Povoljna Priroda
Фото: Printscreen

У оквиру прве акције кампање суграђани су позвани да на своје друштвене мреже објаве фотографију своје најстарије мајице.

У опису фотографије потребно је навести колико је година стара мајица, означити „Ново културно насеље“ и ставити хештег #НоваПовољнаПрирода. Идеја пројекта је да подигне свест о томе да је ношењем гардеробе старијег датума могуће уштедети и сачувати значајну количину воде.

У акцију се до сада укључио велики број грађана који на тај начин показују да је позитивна промена могућа, долази од појединца, да није потребно много и да често желимо више него што је потребно.

Удружење грађана „Ново културно насеље“ пројектом #НоваПовољнаПрирода ради заједничко истраживање са аустријским уметником Рихардом Шварцом, у жељи да укаже на проблематику нашег односа према природи и животној средини.

Б. П.

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести