Новосађанин поклонио викендицу НУРДОР-у, Тамарина екипа је реконструисала

Реконструкција викендице на Поповици, коју је Новосађанин Зоран Коцић са супругом Софијом Бајић поклонио Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), завршена je уз помоћ екипе емисије „С Тамаром у акцији“.
њ
Фото: Дневник (В. Фифа)

Захваљујући њима, али и бројним институцијама и појединцима, деца која су прошла мукотрпно лечење од опаке болести ће ускоро у реновираном простору и сређеном дворишту моћи да се рехабилитују, али и психички и физички оснаже за ресоцијализацију и повратак нормалном детињству. Кућу ће, у комуникацији са НУРДОР-ом моћи да користе деца и породице из целе Србије. Реконструкцијом викендице су, по речима председнице НУРДОР-а Јоланд Корора, заокружили још једну причу у којој им је огромну помоћ пружила ауторка емисије на Радио-телевизији Србије Тамара Грујић.

Фото: Дневник (В. Фифа)

– НУРДОР је направио још један корак више ка побољшању услова квалитета лечења и рехабилитације деце, а до сада смо изградили потпуно нову болницу, реновирали једну у Крагујевцу и организовали кампове, али овако нешто први пут радимо – рекла је Јоланд Корора. – Бескрајно хвала Зорану Коцићу који нам је поклонио кућу, Тамари и њеној екипи који су је уредили заједно са жандармеријом Новосадског одреда која је данима сређивала кућу од шута и свега што је требало да се баци. Хвала и Граду Новом Саду, Електровојводини, али и јавним комуналним предузећима - „Пут“, „Водовод и канализација“, „Чистоћа“, „Градско зеленило“, који су нам помогли. Када се ујединимо стижемо до једног оваквог шумског раја и оазе мира која ће на овом дивном ваздуху и простору служити сврси.

Реконструкција објекта, који се простире на око 15 ари, била је преко потребна јер плацу нико није прилазио већ 20 година, а и кров је дуго прокишњавао, због чега је, како смо сазнали, цела кућа пропадала. Мајстори емисије „С Тамаром у акцији” су претходних пет дана вредно радили не би ли је довели у ред. Поправили су цео кров, уредили прилаз кући, засадили зеленило и уредили двориште, али су пре свега обезбедили струју и воду и реконструисали канализацију. 

Фото: Дневник (В. Фифа)

– Лепо је што на овакав начин и специјалном акцијом завршавамо реконструкцију 12. куће овог пролећа у 9. сезони у којој смо сређивали домове широм Војводине – рекла нам је водитељка Тамара Грујић. – Моћ даривања је толико снажна, не само због тога што човек осећа да чини нешто важно. Док нисам упознала Јоланд Корору мислила сам да је мој посао хуман, што у суштини и јесте јер радимо нешто позитивно, али она је посебна. То је жена невероватне енергије и снаге. Цела ова недеља нам је обојена њеном инспирацијом и борбом. Она ради дивну ствар. Ми сваке недеље усрећујемо по једну породицу, али читав тај рад колико ти одузима енергије, толико враћа неку другу врсту емоције. 

Привредници из Ердевика поклонили су НУРДОР-у мед, а захваљујући акцији РТС-а „Књига солидарности” у кућу је пристигао и позамашан фонд књига, које ће деца и њихове породице моћи да читају. Завршетку пролећне сезоне емисије присуствовали су и глумци серије „Државни посао”, које је Тамара, као амбасадоре НУРДОР-а, али и због тога што су бренд Војводине, позвала да се прикључе и буду специјални гости.

Фото: Дневник (В. Фифа)
Хуманост као једини услов

Новосађанин Зоран Коцић каже да није желео да прода кућу, па је неизмерно срећан што ће у викендици коју је поклонио боравити деца која су добила битку са раком.

– Мој услов је био да се кућа не сме отуђити и да не може да буде у другој функцији, само у тој, а ако и као удружење дођу у неки проблем имају обавезу да је под истим условима дају неком другом – казао је Зоран Коцић. – Мисија мора да остане иста. Услов је да буде за децу која су лечена од рака. Хуманост је у фокусу. Мени је душа остала у тој кући. Као дете сам од почетка до краја учествовао у њеној изградњи.

В. Бијелић

 

Лека Ранковић
20.06.2020 • 15:02
Драго ми је да је Тамара са екипом средила кућу. Ја сам понудио прошле године да им радим електроинсталације, али су чекали пројекат. У међувремену је Тамара одрадила врхунски посао. А ми и даље помажемо Нурдор онолико колико можемо.
Vera
20.06.2020 • 16:41
Bravo
Nikola S Munja…
21.06.2020 • 00:47
... SVAKA CAST - OVAKVIH PRIMERA TREBA DA IH JE STO VISE !!!
EUR/RSD 117.5799
Најновије вести