Обнављање новогодишње декорације

Град ће и ове године купити ново празнично осветљење, будући да је Управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала јавну набавку опреме за новогодишњу декорацију на територији Новог Сада.
Novogodišnja rasveta Foto: promo
Фото:  Новогодишња расвета Фото: промо

На неким местима ће бити постављени нови украси, а негде само допуњени или пак замењени стари дотрајали. Декоративно осветљење мора бити у складу с карактером града, регулацијама саобраћајница, као и висином објеката, а будући да је Управа раније куповала расвету марке „Blachere illuminations”, нови добављач ће морати да набави такву, или, како је наведено, одговарајућу.

На Тргу слободе ће бити допуњена декорација од ранијих година, а планирана је и набавка 2Д светлосних фигура. За тај простор ће бити купљени украси за делове фасада, док је за Градску кућу, уз допуну старог, осмишљено ново празнично осветљење. Ланчанице с ЛЕД светлом у Змај Јовиној ће бити допуњене, а планирана је куповина нових за дрвеће. Празничну атмосферу у Улици краља Александра употпуниће 3Д светлосне фигуре, док ће Булевар ослобођења задржати пређашњи изглед па ће, као и ранијих година, дрвореди бити окићени ЛЕД светлом с „флеш” ефектима, уз допуну на местима где таква декорација недостаје.

Како се из тендерске документације може приметити, Градска управа купује 50 ланчаница, десет декоративних мотива за канделабре у Змај Јовиној и Пашићевој улици, три 2Д фигуре и шест 3Д, које ће бити постављене на Тргу слободе, односно у Улици краља Александра. Стабла у Змај Јовиној улици биће украшена с 25 светлосних мотива „носталгија”, а предвиђена је набавка и 40 ланчаница, гирланди, које ће формирати светлосну завесу на фасадама на Тргу слободе. 

Када је реч о Градској кући, за њено украшавање је планирано постављање седам нових светлећих ЛЕД мотива на аркадама и 15 ланчаница, као и 70 елемената који ће формирати декоративну завесу. За исписивање недостајућег броја у тексту „2021”, који ће бити монтиран на крову, биће купљено црево дуго 30 метара, а осим тога, предвиђена је набавка још 100 метара светлосне ланчанице „гирланде” за рубне делове Градске куће.  

Понуде на тендер Управе за грађевинско земљиште и инвестиције подносе се до 13. новембра, а 25 дана након тога биће донета одлука о додели уговора или пак обустави поступка. Фирма којој буде поверена набавка новгодишње декорације договорену расвету ће морати да испоручи за највише 20 календарских дана, као и да за квалитет робе гарантује најмање три године.

Иначе, за куповину новогодишње декорације прошле године је издвојено око 17,8 милиона динара, с ПДВ-ом, а набавка је тада поверена београдској фирми „Старс” ЛТД.

Ј. Вукашиновић

 

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести