ОПЕНС промовише младост Новог Сада: Чиме ти бојиш град?

Нови Сад је носилац је титуле Омладинске престонице Европе за 2019. годину и та титула припада свим младим људима који у њему живе, а ОПЕНС (Омладниска престоница Европе Нови Сад) је савез удружења која, заједно са својим партнерима, спроводе програм захваљујући којем је наш град и освојио ту ласкаву титулу.
1
Фото: опенс

Протекли месец ОПЕНС је постављао питање – „Чиме ти бојиш град?” од налепница, преко постера, графита и билборда, до велике цераде на Петроварадинској тврђави.

Како кажу у ОПЕНС-у, идеја је била да се једноставним питањем вратимо на суштину и да се младима у Новом Саду врати осећај власништва над титулом Европске омладинске престонице.

– Боје и бојење су метафоре за темперамент, младалачку енергију и страст према најразличитијим стварима којима млади људи зраче и тај тренд видљив је кроз наш програм од почетка године – објашњава Ивана Милорадов, задужена у ОПЕНС-у за односе с јавношћу. – Верујемо да млади људи својом енергијом, идејама, активностима и оним што јесу, свакадневно боје Нови Сад. Нама је циљ да афирмишемо младе и укључимо их у наше активности, дајући им простор да се искажу.

Фото: опенс

У наредних десетак дана ОПЕНС ће путем својих канала промовисати енергију младих Новог Сада, кроз серију видеа о њима, њиховом успеху и страсти којима боје град. Кроз те приче биће показано и доказано зашто је Нови Сад центар младе Европе 2019.

Из ОПЕНС-а наглашавају да бројач на сајту бојимоград.рс откуцава време до лансирања новог великог конкурса у којем од свих младих траже одговор на дуго постављано питање – „Чиме ти бојиш град?”

– Најбољи кадрови младих који приказују њихова интересовања, деловања и активности и све оно чиме боје град, постаће део документарног филма чија ће се премијера десити 2019. године, а уследиће и вредне награде – објашњава Ивана Милорадов, подсећајући на то да су на првом конкурсу за графитере три младића осликала „ОПЕНСкампер”, чиме је кампер постао омладински клуб на точковима, проткан енергијом младих Новог Сада.

С. С.

Фото: ОПЕНС

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести