Основци се такмичили на Спортским играма младих

„Спорстке игре младих”, у којима су се у различитим дисциплинама надметали новосадски основци, одржане су на неколико локација у граду.
sportske igre, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Деца која су активни спортисти или само љубитељи спорта, такмичила су се у баскету „три на три” у ОШ „Ђорђе Натошевић”, на више од 25 табли шах се играо у ОШ „Иво Лола Рибар”, одбојкаши на песку играли су се на Штранду, док се на теренима „Болесников” играо фудбал. У ОШ „Јожеф Атила” малишани су се надметали у игри између две ватре, а у тој осмолетки је и званично отпочела манифестација, тако што је „спортски пламен” симболично упалио троструки државни шампион у гимнастици млади Новосађанин Александар Павловић.

Фото: Дневник/Филип Бакић

“Након неколико градова у Србији, и Нови Сад је постао место окупљања школараца који се надмећу у различитим вештинама. Учествовање у организованим спортским такмичењима јача спортски и такмичарски дух, а кроз спорт се развија и осећај за фер-плеј и праве вредности у животу. Најважније је то што се деци и младима широм Србије и региона пружа могућност да бесплатно учествују у такмичењима, док ће најуспешнији појединци и екипе свакако имати велику сатисфакцију”, рекао је том приликом члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

Учествовање у организованим спортским такмичењима јача спортски и такмичарски дух (Огњен Цвјетићанин)

Победници такмичења у Новом Саду, које организује Савез за школски спорт града Новог Сада, стекли су право да представљају град на Државном првенству у јулу у Београду. Одатле ће се најуспешнији пласирати у финале у Сплиту, на којем ће се надметати малишани из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Председник Савеза за школски спорт Горан Стевановић подсетио је на то да манифестација у региону траје већ више од две деценије, док је ово четврта година како се одржава у Србији, с више од 150.000 учесника. Такмичење је бесплатно, а основни циљ је, каже Стевановић, промоција здравог начина живота и дружење. С тим се сложио и промотер овогодишњих „Спортских игара младих” у Новом Саду, наш прослављени одбојкаш Андрија Герић, који је деци објаснио да су и његови почеци били слични. Он им је поручио да оставе по страни телефоне и таблете и да вијају лопту, пожелевши им забаву, уживање и успех.

Д. Ристић

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести