ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ПОДНОШЕЊЕ ИНИЦИЈАТИВА ЗА НОВЕМБАРСКУ ПОВЕЉУ Награда за истакнуте грађане

Подношење образложене иницијативе за доделу Новембарске повеље Новог Сада за 2024. годину могуће је урадити до 1. октобра и то Комисији за обележавање празника и доделу признања Града, на адресу Скупштине Града Новог Сада (Жарка Зрењанина 2).
a
Фото: Dnevnik.rs

Новембарска повеља Новог Сада додељује се као друштвено признање за изузетне резултате и достигнућа у области привреде, друштвених и других делатности, а поводом обележавања 9. новембра 1918. године, дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање донела Одлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији.

Награда се додељује грађанину и групи грађана, предузећима, установама и другим организацијама за неговање демократских традиција и јачања заједништва грађана и грађанки Новог Сада, привредни развој, здравствену и социјалну заштиту, просвету и спорт и друге делатности, хуманитарне и добротворне активности и испољавање храбрости у ванредним ситуацијама, спасавање људских живота и спречавање материјалних штета.

Б. Г.

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести