По двоје заражених у ОШМ „Јосип Славенски“ и у вртићу у Бегечу

Још двоје запослених у администарцији у Основној музичкој школи „Јосип Славенски“ заражено је коронавирусом, као и двоје запослених који раде као техничко особље у вртићу ПУ „Радосног детињства“ у Бегечу, саопштила је данас Градска управа за образовање.
1
Фото: Grad Novi Sad

Како се наводи у саопштењу, на иницијативу чланице Градског већа за образовање Дине Вучинић у Градској кући одржан је састанак којем су присуствовали начелник Градске управе за образовање Радован Ковачевић, његов заменик Срђан Јаковљев, председница Актива директора основних школа Јасмина Пастоњицки и директорка ПУ „Радосно детињство“ Маријана Попов.

Том приликом, присутни су информисали чланицу Градског већа за образовање Дину Вучинић о тренутној ситуацији у предшколској и основношколским установама, истичући да су нови случајеви заражених корона вирусом откривени код још двоје запослених у администрацији у Основној музичкој школи „Јосип Славенски“ и код двоје запослених који раде као техничко особље у вртићу ПУ „Радосног детињства“ у Бегечу.

Надлежни су нагласили да је ситуација у овим установама под контролом, будући да се у Основној музичкој школи „Јосип Славенски“ од јуче спроводи онлајн настава, а у вртићу у Бегечу су заражени изоловани, све просторије детаљно дезинфиковане, а руководиоци Предшколске установе и родитељи одмах обавештени.

- Градска управа за образовање, Предшколска установа „Радосно детињство“, Активи директора основних и средњих школа и директори школа у свакодневној су комуникацији са надлежнима из Института за јавно здравље Војводине и на основу њихових инструкција поступају и организују наставу. Запослени у тим установама су се од почетка рада у новим условима, одговорно понашали и поштовали све мере и препоруке Кризног штаба. Желим да апелујем на све запослене, децу која похађају ове установе и њихове родитеље да наставе са одговорним понашањем како бисмо спречили ширење корона вируса и како би школе и вртићи наставили да раде- изјавила је Дина Вучинић и додала да ће Град наставити да редовно обавештава јавност о ситуацији у градским образовним установама.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести