Почели 12. Антићеви дани

НОВИ САД: Пригодним културно уметничким програмом у Свечаној сали Градске куће отворена је манифестација „Антићеви дани“ током које ће, на више локација у Новом Саду, од 13. до 15. марта бити одржани разноврсни културни програми посвећени Мирославу-Мики Антићу.
anticevi dani
Фото: novisad.rs

Присутнима на отварању обратили су се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић.

Антићеви дани не трају само три дана, јер је највећи новосадски боем Мика Антић неодвојив део Новог Сада. Наш град прожет је његовим духом, животом и делом, а ова манифестација само акцентује све оно што велики песник представља за културу и стил живота у Новом Саду. Многи од нас су одрастали уз стихове бесмртног Мике Антића, па смо се уз њих заљубљивали и патили, и сазнавали шта значе емоције и одрастање, нагласио је Вучевић.

Како је рекао Бојан Панаотовић, велики песници нису власништво градова већ су баштина човечанства, те је Мика Антић, чија су дела превођена на многе европске и светске језике, радо прихваћен свуда.

Програм Антићевих дана одлично је прихваћен широм региона, што се види кроз сарадњу Културног центра Новог Сада са многим културним центрима. Део тог програма је и фантастичан филм о Мики Антићу који је постављен на Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада, а чији су аутори двојица младих уметника из Београда, казао је Панаотовић.

У програму свечаног отварања учествовали су хор Основне школе „Мирослав Антић“ из Футога, кантаутори Милош Зубац и Милан Кораћ, као и првак Драме Српског народног позоришта Миодраг Петровић.

Фото: novisad.rs

Стручни жири, у саставу Мина Ђурић, Ненад Шапоња и Мирослав Радоњић, донео је одлуку да се награда „Мирослав Антић“ за 2018. годину додели Дејану Алексићу за збирку песама „Радно време раја“ у издању Културног центра Новог Сада.

EUR/RSD 117.5857
Најновије вести