ПОМОЋ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ Нови Сад дао 73 милиона динара за програме Црвеног крста

Заменик градоначелника Игор Црнобарац посетио је Градску организацију Црвеног крста у Петроварадину, a том приликом подељена је помоћ социјално угроженим породицама у оквиру Пројекта директног ублажавања сиромаштва.
d
Фото: Град Нови Сад

- Град Нови Сад води одговорну социјалну политику, уз настојање да константно унапреди и прошири механизме и мере подршке нашим најугроженијим суграђанима. Када је у питању реализација програма из области социјалне и дечије заштите, посебно се истиче сарадња са Градском организацијом Црвеног крста. У овој години из буџета Града издвојено је скоро 73 милиона динара за програме и активности Црвеног крста у борби против сиромаштва. Један од тих програма је везан за директно ублажавање сиромаштва, за који је из буџета издвојено преко 9 милиона динара, а помоћ је намењена за око 2000 социјално угрожених породица са територије Града Новог Сада. Искористио бих прилику и да волонтерима Црвеног крста честитам 5. децембар, Међународни дан волонтера и да им се у име Града захвалим и упутим најискренију честитку и дивљење свим људима који су, у духу волонтеризма, увек интересе заједнице и друштва стављали испред личних интереса - рекао је Игор Црнобарац.

Фото: Град Нови Сад

Црвени крст је извршио набавку 1200 прехрамбених пакета, 1200 хигијенских пакета који ће бити дистрибуирани током децембра месеца и почетком јануара 2024. године.

Фото: Град Нови Сад

- Захваљујући подршци Града Новог Сада, ми се као Црвени крст Новог Сад издвајамо као пример добре праксе у контексту рада Црвеног крста Србије, јер Град снажно подржавајући наше активности, подржава и добробит наших крајњих корисника. Током 2022. године, помогли смо 13.704 појединца, који помоћ и неки од видова наших услуга носе у својe породице, а ове године смо на истом нивоу. То се односи и на рад Народне кухиње, где се свакодневно припрема 600 куваних оброка и 800 ланч пакета, који Град традиционално финансира од 1991. године. Ту су и разни други програми, као што је опоравак на мору за најмлађе суграђане из социјално угрожених породица, али и програми за најугроженије пензионере – истакао је секретар Градске организације Црвеног крста др Драган Лазић.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести