ПОТРОШАЧКО ЋОШЕ Усред лета никад већа снижења одеће и обуће

Иако смо навикли да снижења летњих одевних комбинација дођу на ред тек на јесен, ове године ситуација је другачија те радње, како у центру града, тако и у тржним центрима, нуде снижење од чак 70 одсто на бројне артикле.
Rasprodaje, popusti Foto: V. Fifa
Фото: Распродаје, попусти Фото: В. Фифа

Тако Новосађани, као и ретки гости нашег града, могу да купе кратку мајицу у “Променади” за 300 динара, шортс за 600 динара, хаљине и комбинезоне за 800 динара, јапанке за 300 динара, а летње торбе за око 600 динара. Слична ситуација је и у радњама у центру града, док су снижења најмање при­метна у радњама које се налазе у Јеврејској улици или на Булевару ослобођења. Ипак, у радњи обуће у Јеврејској улици где се продаје обућа више брендова попут “Safrana”, “Opposite”-а и “Ossasioni”-ја, важи сни­жење од 20 одсто на први артикал, а на други 30 одсто попуста.

У радњи обуће “Метро” владају снижења од 50 одсто те се летње шарене патике могу купити за око 1.000 динара, као и римљанке за 1.900 динара. Финалних снижења има и у свим спортским радњама па тако и у “Планети” у центру где постоји додатних 10 одсто попуста на све већ снижено. У центру у радњи “Shooter” куповином једног артикла може да се оствари 20 одсто попуста, док се куповином два артикла може остварити попуст од 50 одсто, а та акције траје до 13. августа. У многима омиљеној продавници “H&M”,  шортсеви и кошуљице се могу пазарити и за 600 динара, док летња плетена торба сада кошта 1.000 динара.

Када је у питању тржни центар “Променада”, снижења има у свакој продавници. Тако сваки суграђанин може пронаћи омиљени део гардеробе и у радњама попут: “Polo”, “Calzedonia”, “Tommy Hilfiger”, “Mohito”, “Orsay”, “Mona”, “Springfield”, “Woman Secret”, “Tom Tailor”, “Levis” и у другима где су снижења углавном од 50 до 70 одсто. Финално сни­же­ње влада и у “New Yorker” – у где се сада кратке обичне женске мајице могу купити и за 400 динара, свечанији, лет­њи шортсеви коштају 900 динара, сукњице 400 - 900 динара, а кошуље 700 динара. За купаћи костим у тој радњи је потребно издвојити од 700 до 1.300 динара.


Прилика и да мушкарци крену у куповину

У продавници “House” постоји велики избор мушких одевних комбинација те кратке мајице сада коштају 300 – 700 динара, шортсеви 800 динара, а панталоне 1.000 динара. Мајице за младиће и господу у “Reserved”-у стају 500 динара па надаље, кошуље 600 динара, а панталоне 1.200 динара. У “DeFacto” радњи мушкарци имају могућност да купе једну мајицу за одређени износ, а другу добију упола цене. “Crop” продавница за мушкарце нуди бројне кратке мајице са занимљивим дезенима за које је потребно издвојити од 500 - 700 динара, тексас бермуде за 1.400 динара, бермуде другачијег материјала 800 динара и јапанке за 500 динара. Осим летње робе, бројне радње у својој понуди имају и јесење и зимске одевне предмете те се у “New Yorker” радњи може пронаћи мушки џемпер за само 400 динара.


Суграђане привлачи понуда, а и снижења продавнице “House” у којој се летње маслинасте панталонице могу купити за 800 динара, шортсеви и сукњице за 1.000 динара, док кратке обичне женске мајице стају од 300 до 800 динара. Понека кратка хаљиница кошта 500 динара, а оне дужег кроја стају 1.000 – 1.500 динара. На снижењу су и мајице дугих рукава те сада коштају око 600 динара. “Waikiki” продавница се издваја по томе што се у њој могу купити патике за 700 – 1.300 динара, летње папуче за 500 динара, док летње торбе стају око 600 динара.

У “Reseved” продавници цене кратких мајица почињу од 600 динара, фармерице кош­тају 1.200 динара, кошуље од 700 динара, а шортсеви 600 динара. У тој радњи је доњи део купаћег костима снижен са 1.000 динара на 400 динара, док горњи део кошта 500 динара. Јефтина обућа се може пронаћи и у радњама попут “DeFacto”-а или “SInsay”-а где се патике, јапанке и римљанке могу купити за само неколико стотина динара. У “Sinsay”-у се кратке мајице могу пазарити за 180 - 500 динара, комбинезон за 800 динара, купаћи костими за 1.100 динара, а дуге мајице за 400 динара. То није једина радња где су постављене зимске ствари попут капута те се у продавници “Bershka” могу купити и зимске јакне које сада коштају 2.000 динара.

К. Ивковић Ивандекић

 

АНКЕТА 
ДА ЛИ СТЕ ИШЛИ У ШОПИНГ ОВОГ ЛЕТА?
Фото: Валерија Загорац, ученица Фото: В. Фифа

Валерија Загорац, ученица:

- Јесам и куповала сам углавном панталоне и мајице. Приметила сам да постоје велика снижења када је у питању одећа, а видим да има доста

акција и када је реч о намир­ницама у супермаркетима. Углавном купујем у тржним центрима јер је тамо највећи избор па ми је лакше, а у центру свратим једино у “H&M” продавницу. Била сам прошле недеље и у “Променади” и видела сам да има снижења и распродаје бројних артикала.

Фото: Милош Мишчевић, студент Фото: В. Фифа

Милош Мишчевић, студент:

- Куповао сам у последње време и приметио сам да је јефтиније него иначе и да има доста снижења, вероватно због ситуације која влада. Прошли викенд сам купио шта ми је требало у “Променади”. Избором сам задовољан, у првој радњи у коју сам ушао сам нашао шта ми је било потребно. Углавном увек купујем у “Променади” или у “Биг”-у зато што је тамо све на једном месту па не морам да се “цимам” много.

Фото: Ана Марија Брдар, модни дизајнер Фото: В. Фифа

Ана Марија Брдар, модни дизајнер:

- Јесам и приметила сам да дефинитивно има више снижења него раније, али када је у питању, на пример, тех­ника – мислим да су цене остале и даље исте. Последњих месец дана су у тржним центрима велика снижења на одећу и обућу, тако да тамо углавном и купујем, а и тамо је највећа понуда свега. Снижења су велика вероватно због целокупне ситуације са коронавирусом.

Фото: Давид Ујфалуши, ученик Фото: В. Фифа

Давид Ујфалуши, ученик:

- Био сам недавно у тржним центрима, у “Биг”-у и у “Променади” и купио сам мајице, панталоне и патике. Задовољан сам и понудом и квалитетом, тамо најчешће и купујем. Била су велика снижења, од 50 одсто. Приметио сам да су снижења већа него иначе, а највероватније зато што се људи боје да иду у радње због коронавируса па им је остало залиха па праве распродаје. Видим да су снижења и у радњама у центру, али тамо не идем.

 

EUR/RSD 117.5753
Најновије вести