ПОВЕЋАНЕ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВАТНЕ ВРТИЋЕ Градоначелник Милан Ђурић: Изашли смо у сусрет свим родитељима деце предшколског узраста

- Да бисмо изашли у сусрет свим родитељима чија деца иду у вртиће у Новом Саду, први смо донели одлуку о бесплатним вртићима за сву децу која иду у ПУ „Радосно детињство“ - рекао је за „Дневник” градоначелник Милан Ђурић.
milan djuric
Фото: Grad Novi Sad

- Када су у питању издвајања, у буџету за ову годину поново су обезбеђена средства на име финансијске подршке породици са децом уписаном у приватну предшколску установу. Дакле, за боравак у приватним вртићима, у 2024. години планирано је 643.188.000 динара, што представља додатно повећање субвенција, тако да ће родитељи деце до три године добијати појединачну субвенцију од 16.000 динара, уместо 10.000 динара пре ребаланса, док ће деца узраста од три до седам година добијати по 13.000 динара, уместо 8.000 - истиче Ђурић и појашњава да су у 2023. години ове субвенције већ повећаване, а да су средства у односу на 2022. године удвостручена.

Изградили смо осам нових вртића, 17 реконструисали у већем обиму, а седам у мањем

- Настављамо да градимо вртиће и нећемо стати, само нека је деце што више. Уверен сам да нам недостаје јако мало да потпуно решимо листу чекања и на томе ћемо интезивно радити у наредном периоду. Планирамо доградњу објекта  ПУ „Радосно детињство“ у Ковиљу. Укупна површина након завршетка радова и опремања дограђеног дела износиће 1.677 м². Реализацијом доградње и опремања објекта биће омогућено похађање васпитно-образовног процеса, поред 232 деце. Изградили смо чак осам нових вртића, 17 вртића реконструисали у већем обиму, а седам у мањем. После дуго година у Новом Саду се граде две нове школе, на Сателиту и Југовићеву. Имамо још доста тога да урадимо, а све како би Новосађани имали још боље услове за живот у нашем лепом, вољеном граду - рекао је Ђурић за наш лист.

С. А. И.

 

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести