Европска престоница културе кроз луксузни водич

НОВИ САД: Магазин “Hello! Travel Нови Сад”, који је издала компанија “Color Media Communications” уз подршку Туристичке организације Новог Сада,  представљен је у Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића.
hello travel
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Тај “луксузни водич за Европску престоницу културе 2021”, како је назван, на 188 страна и на два језика - српском и енглеском, представља све знаменитости и историју Новог Сада, позната лица, скривена места, атракције, манифестације, модну и културну сцену и друге знаменитости које су карактеристичне за војвођанску престоницу.

Иако је замишљен као туристички водич за посетиоце Новог Сада, магазин по цени од 200 динара може да се купи и на киосцима.

Издавач Роберт Чобан рекао је да је Нови Сад заслужио да добије специјално издање њему посвећено због свега онога што вековима нуди. 

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Издање је рађено по лиценци, али смо се потрудили да га урадимо с додатном љубављу и детаљима јер смо сви ми Новосађани, казао је Чобан додавши да су се трудили да не заобиђу ништа што је значајно за град.

Промоцији је присуствовала и председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић која је казала да јој је драго да је баш Нови Сад први добио магазин какве је виђала у европским метрополама.

Овакав начин промовисања градова као културних дестинација је новина за нашу државу, посебно у изузетно великој конкуренцији, јер је читав свет, а поготово Европа, постао једно велико глобално село - истакла је бивша градоначелница Новог Сада и додала да ће туристи, али и Новосађани на леп начин успети да се упознају с лепотама нашег града.

Едиција “Hello! Travel Нови Сад” је покренута пре годину и по дана, а до сада су, осим новосадског, урађена издања о Будви, скијалиштима у Србији и Црној Гори, а до краја године биће објављена издања о Војводини и Златибору.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести