Представници града разговарали са станарима поводом градње паркинг-гаража

Разговор између представника станара и градских власти, поводом градње паркинг-гаража у Улици Бате Бркића, који је одржан 27. септембра, протекао је у коректној атмосфери, речено је јуче у Градској кући поводом написа који су се у појавили појединим медијима.
 Aleksandar Dajko u Gradskoj kući Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Александар Дајко у Градској кући Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Представник станара из Улице Анђе Ранковић Александар Дајко казао је да није тачно да је састанак трајао више сати, већ око сат и четрдесет минута, те да су у Градску кућу дошли да изнесу своје ставове и недоумице, а будући да су имали много питања, наредно виђење договорено је за 4. октобар, када ће од Града добити више информација.

С незадовољним станарима претходне седмице састали су се помоћница градоначелника Адријана Месаровић и директор ЈП „Урбанизам” Душан Миладиновић.Александар Дајко напоменуо је да се блок око Бате Бркића развија и да је новоизграђени булевар велики плус, али да је проблем настао око партерног уређења јер су старим регулационим планом предвиђени паркинг-простори и зеленило, а пошто се то променило, с градским властима су разговарали управо о тим променама.

Сазваћемо скуп после следећег састанка и изнећемо информације, не можемо нас шесторица одлучивати и наметати своју вољу другима (Александар Дајко)

– Представници Града су нас у врло кратком року примили и наш циљ је био да на том првом састанку изнесемо своје ставове, незадовољство, али и наше виђење ситуације, односно како то може да се реши – рекао је Дајко, и објаснио да су грађани који су потписали петицију одабрали шест делегата, међу којима је и он. – Разговор је био конструктиван, а после тога смо се ми, станари, договорили да не излазимо пред суграђане и медије већ да сачекамо наредни састанак јер ћемо тада имати више детаља. Међутим, у појединим медијима су се појавили делови обавештења које смо окачили на зграде у улицама Бате Бркића, Браће Дроњак и Анђе Ранковић, као и скица којом нам је градски архитекта објашњавао како би те полуукопане паркинг-гараже требало да изгледају, пошто нису имали спремну 3Д презентацију.

Дајко је истакао да грађани који су потописали петицију нису политичка организација, те да су се окупили да би решили своје проблеме и проблеме своје деце и окружења, те да не могу утицати на то да ли ће то неко искористити за своје интересе. 

– Сазваћемо скуп после наредног састанка и изнећемо информације грађанима – објаснио је представник станара. – Не можемо нас шесторица одлучивати и наметати своју вољу другима.

Помоћница градоначелника Адријана Месаровић је нагласила да је недостатак паркинга велики проблем, те да је Град, да би то решио, одредио 12 локација за градњу гаража у оквиру пројекта јавно-приватног партнерства. На четири места на Новом насељу планиране су гараже, које би требало да обезбеде најмање 310 паркинг-места, што је, како је објаснила, више него што би било обезбеђено редовним партерним уређењем.

– Локацију у Бате Бркића одредили смо управо ослушкујући потребе грађана из тог дела града, који су се жалили на недостатак паркинга – рекла је Адријана Месаровић. – Обе стране изнеле су низ предлога на састанку, а део недоумица које су станари имали је решен. Објаснили смо им намере Града, шта су полуукопане гараже и како се граде, као и да ће на крововима тих објеката бити вртови и дечја игралишта.  

Како је најавила, градска администрација ће на наредном састанку изнети додатне одговоре и појашњења, те додала да су разговори организовани јер Град ослушкује потребе својих грађана и реализује пројекте на начин да Новосађанима живот буде што квалитетнији.

Ј. Вукашиновић

Mirjana
06.10.2019 • 20:39
Koliko ce da kosta parkiranje u garazama? Kako se to dopada gradjanima u odnosu na besplatna parking mesta?
EUR/RSD 117.5705
Најновије вести