У Сремским Карловцима проширена зона наплате паркинга

Зона наплате паркирања у Сремским Карловцима проширена је од 1. августа. Служба паркинг-сервиса Јавног комуналног предузећа „Белило“ званично од првог дана овог месеца наплаћује услуге паркирања на новоуређеним паркиралиштима на обали Дунава.
1
Фото: ЈКП Белило

Како сазнејемо од шефа Службе Душка Милосављевића, у зону наплате ушла су 22 паркинг-места у Дунавској улици и 52 на потесу „Стара плажа“, где има још два места за особе с инвалидитетом.

– Од средине прошлог месеца означили смо паркиралишта и поставили паркинг-табле, те започели контролу наплате – каже Милосављевић. – На возила за која није уплаћен паркинг испрва нисмо издавали посебне паркинг-карте (ППК). Остављали смо само пригодна обавештења као упозорење да се паркинг наплаћује, да би се јавност упознала с тим и прилагодила новом начину регулисања паркирања. Од 15. августа почели смо редовно да издајемо ППК.  

У Сремским Карловцима је до стављања у систем наплате поменутих 74 паркиралишних места, било 205 паркинг-места за аутомобиле. Сада их има 279. Осим тога, 21 место резервисано је за паркирање аутобуса, а с поменута два на обали Дунава, постоји осам места за паркирање возила особа с инвалидитетом. Обележено је шест паркинг-места за такси возила и исто толико има резервисана паркинг-места. Међутим, од укупног броја 67 паркинг-места се не користи због техничке неуређености.

Паркинг-сервис „Белила“, кажу у том предузећу, од 1. јуна 2017. године бележи стални раст наплате услуге паркирања, како путем СМС-а, тако и путем готовинске наплате. Истичу да се увећава и процентуално број савесних возача који добијену ППК уплате без опомене и утужења.

Милосављевић напомиње да је очигледна оправданост и потреба да туристичко место какви су Сремски Карловци и даље изграђује и технолошки унапређује паркинг-просторе и службу у целини јер је паркинг-индустрија свугде у свету у великој експанзији.

EUR/RSD 117.5753
Најновије вести