Хулигани префарбали лик Гуровића на игралишту на Детелинари

Није прошло ни десетак дана, а хулигани су префарбали црном бојом пано са ликом новосадског кошаркаша Милана Гуровића, на обновљеном терену на Детелинари.
Milan Gurovic/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Подсетимо, пре две недеље на новосадској Детелинари прослављени српски кошаркаш Милан Гуровић свечано је отворио реновирано баскеташко игралиште на углу улица Корнелија Станковића и Филипа Филиповића. 

Терен је реновиран и свечано отворен у склопу друштвено-одговорне акције компаније “Моцарт”, а тада су свечаном отварању присуствовали: градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и градски секретар за спорт и омладину Огњен Цветићанин. Игралиште је понело име овог спортисте који је растао у овом делу града и на поменутом терену некада тренирао сатима.

Фото: М. Ковачевић

Претпоставља се да су ово учинили навијачи Партизана којих у овом делу Новог Сада има прилично, а који са Миланом имају  нерашчишћене рачуне још из времена када је играо за Црвену звезду у коју је дошао управо из Партизана. Пре Партизана, Гуровић је играо за Војводину.

Верујемо да су многи љубитељи кошарке и заборавили разлоге замерки навијача према овом сјајном спортисти, али ето, они нису.

Ипак, Милана Гуровића Детелинарци изузетно цене, увек је био примеран, добар човек, како би рекли, сјајан спортиста, узор. Рано је отишао у иностранство, такво је било време, али је увек долазио на баскет, а где него на овај део града, додуше, на другом терену али удаљеном само пар стотина метара од овог.

Време је да се ратне секире закопају, барем у Новом Саду, јер Милан то није заслужио. Његове „златне” тројке у Индијанаполису никада неће бити заборављене а он ће увек бити добродошао на његову Детелинару.

М. Ковачевић  

Zabrinuto stan…
20.11.2017 • 17:57
Mozda nisu huligani meni ovo smrdi na Studente
predsednik stanara
20.11.2017 • 18:30
ovo je delo nekoicine studenata navijaca zvezde koji su duzni gurovicu neke pare
Student
20.11.2017 • 19:45
Ovo su studenti uradili
Komsinica
20.11.2017 • 19:56
Studenti su veliki problem na deteliari
EUR/RSD 117.5787
Најновије вести