Салашарски амбијент и понуда на Спенсу

Удружење „Живот као инспирација” у петак ће, од 10 до 17 часова на првом спрату Спенса, организовати занимљиву и несвакидашњу манифестацију „Хеј, салаши”.
 Manifestacija „Hej, salaši”  Foto: promo
Фото: Манифестација „Хеј, салаши” Фото: промо

Посетиоцима ће пружити прилику да истински уживају у војвођанском амбијенту и погледају понуду салаша, произвођача вина, пива, меда, медењака, китнкеза, старинских колача, еколошких сапуна и других производа који се конзумирају, производе или користе на салашима.

Као у времеплову, посетиоци ће моћи да осете свежи дашак прошлих дана, попричају и упознају се с излагачима и дегустирају производе које су наши салашари, винари пекари и слаткишари припремили за ову прилику. Организатор није заборавио ни најмлађе. Током преподнева су припремљене занимљиве креативне радионице на тему салаша и јесени, као и радионице за украшавање медењака.

Биће реализована и веома занимљива гастрономска радионица, на којој ће се упаривати храна и вина, а која је такође отворена за јавност. Иначе, сви садржаји су бесплатни.

Отварање је предвиђено за 12 часова, а очекује се присуство представника Покрајинског секретаријата за привреду и Градске управе за привреду, који су финансијери манифестације. Присутнима ће се у име Туристичке организације града Новог Сада обратити и Тихана Путин. У програму ће учествовати хор ОШ „Петефи Шандор”, дечији хор „До-ре-ми”, деца из Друштва „Инструментал”, Дечји црквени хор Епархије бачке, хор трећег доба и дуге традиције „Споменак” и многи други. Културно-музички програму током манифестације прилагођен је и млађим и старијим посетиоцима.

 Ј. Г.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести