Сајам зимнице на Спенсу

Сајам зимнице, здраве хране и занатских производа, као и до сада, одржава се, у нешто смањеном обиму, на првом спрату Спенса.
e
Фото: pixabay.com

На овогодишњем сајму учествују произвођачи из целе Србије, који посетиоцима, осим зимнице, нуде мед, сухомеснате производе, чајеве, сапуне, као и ручно рађене производе. По речима портпаролке Спортског и пословног центра „Војводина” Слободанке Бранков, током манифестације занатлије и произвођачи имају прилику да представе производе великом броју грађана те ће сви производи пронаћи свог купца.

Једна од учесница сајма Верица Гуњић у наш град допутовала је чак из Краљева да би Новосађанима представила „укус правог ајвара с југа”. Осим тога, она се већ десет година бави производњом воћа и поврћа на традиционалан начин. Како каже, воли уличну продају јер тако најбоље може представити производ.

– Ако се купац одлучи за килограм домаћег ајвара, мораће да издвоји 600 динара, али неће се разочарати јер се осети разлика домаће паприке и оне из супермаркета – казала је Верица Гуњић, и додала да јој је једина замерка то што је манифестација недовољно медијски пропраћена, али да упркос томе купаца увек има.

Цене зимнице из домаће радиности нешто су више од оних у продавницама. За пет килограма туршије потребно је издвојити 800 динара, за теглу киселих краставаца 170, док тегла домаће цвекле стаје 180 динара. Богат избор домаћих производа пронаћи ће и сладокусци. На штанду на којем су изложени само производи од малине, 700 грама yема кошта 450 динара, а пола литра ликера од тог воћа стаје 1.200, док је ораховача 400 динара јефтинија. За килограм меда купци треба да издвоје 1.000 динара, за различита слатка од 250 до 300, а за џемове од 200 до 400 динара.

Сајам зимнице, здраве хране и занатских производа траје до суботе, 17. новембра, а од 8 до 18 часова посетиоци ће моћи да уживају у музичко-забавном програму.    

А. А. – В. П. – С. Ц.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести