Сезона радова у ЈКП "Пут", нови семафори, поправке коловоза и бициклистичких стазе

– Наше екипе тренутно су ангажоване на градилиштима широм града; а такође и у приградским насељима Кисач, Ковиљ, Пејићеви салаши, Ченеј, Степановићево, Петроварадин... – рекла је Биљана Ћубић из ЈКП “Пут” за “Дневник”.
1
Фото: ЈКП "Пут"

Како даље наводи, тренутно се ради семафоризација раскрсница на четири локације, и то на Темеринском путу и Булевару патријарха Павла. 

Први семафор поставља се на Темеринском путу, на укрштању са Улицом мајке Југовића и ту су завршени припремни радови – ископи, темељи за семафорске стубове и каблирање, а према речима наше саговорнице, током недеље ће бити асфалтиране саобраћајне површине на пешачким и бициклистичким стазама. 

– На Темеринском путу, на укрштању са Дечанском улицом, ради се иновација постојеће семафорске опреме, постављају се нови електронски уређаји и занавља вертикална и хоризонстална сигнализација и уређују саобраћајне површине – казала је Ћубић. 

Фото: ЈКП "Пут"

Стрпљење и пажња при вожњи

– Сигнализација обавља редовне послове фарбања уздужних и попречних ознака на коловозу широм територије града и грађани се моле за стрпљење и пажњу у вожњи, будући да се ови послови врше у непосредној близини саобраћаја, без његовог затварања – рекла је Ћубић за наш лист. – Управо је завршено фарбање у улицама на Грбавици, Лиману, као и аутобуско стајалиште на Новом насељу.


Што се тиче семафора на Булевару патријарха Павла, први се поставља на укрштању са Илирском улицом, где се раде прекопи и израда кабловског система канализације, шахтова и темеља за стубове, док се други поставља на укрштању са Улицом Илариона Руварца. 

– Радови се одвијају по фазама и у складу са њима поставља одговарајућа радна сигнализација, а саобраћај се одвија без застоја – истакла је Ћубић. – Свим учесницима у саобраћају се саветује да поштују сигнализацију и ограничење брзине у зони радова.

Претходних дана екипе ЈКП “Пута” су поправљале бициклистичке стазе, а нарочито обарале ивичњаке, како би вожња бициклиста била безбеднија и комфорнија, а у питању су радови који се спроводе у континуитету у сарадњи са УГ “Новосадска бициклистичка иницијатива”, а према налозима Градске управе за саобраћај и путеве. Такви радови су већ завршени у улицама Бранка Бајића, Браће Поповић, Корнелија Станковића и Hayi Рувимовој.

– Јуче је завршено асфалтирање пешачке стазе у Ђорђа Рајковића, поправка саобраћајних површина и паркинга у Благоја Паровића, као и пресвлачење коловоза новим асфалтом у Улици Михајла Лалића, где се уређују банкине – казала је наша саговорница. – Недавно је пресвучен коловоз и у Професора Грчића, где су постављени и успоривачи брзине. Поправке оштећења на коловозима широм града се раде свакодневно у скопу редовног одржавања саобраћајница, а једна екипа ради на попоравци туцаничких путева на Петроварадинској тврђави, као и сваке године, пре почетка манифестације “Егзит”. 

Поправке коловоза туцаником и струганим асфалтом раде се у Ветернику и Петроварадину, а атарски путеви су завршени на Пејићевим салашима, док су исти радови у плану у насељу Алибеговац. Такође, како је Ћубић казала, у Ковиљу су у току припремни радови за пресвлачење коловоза у Улици Жарка Зрењанина у дужини од око 700 метара, који би до краја недеље требало да буду завршени.

Д. Андулајевић 

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести