Спортом против дијабетеса

Друштво за борбу против шећерне болести града Новог Сада учествовало је на 33. првенству у тенису главом на песку и 22. меморијалном турниру „Владимир Францишковић”, који је одржан од 15. до 18. августа на Штранду, промовишући физичку активност као један од најбитнијих фактора у превенцији дијабетеса.
mracevic2
Фото: Приватна архива

Председник Друштва мр Радивој Мрачевић доделио је Златна признања победницима у свим категоријама, а апсолутним победницима доделио је Велики златни пехар за допринос у промовисању спортских активности и здравих стилова живота у циљу превенције дијабетеса као пандемије 21. века.

На Штранду су, у протеклих пет дана, дежурали активисти Друштва за борбу против шећерне болести са стручним тимом. Сви посетиоци градске плаже имали су прилику да бесплатно провере ниво шећера у крви, крвни притисак, висину, тежину и утврде индекс телесне масе и проценат масноће, као и да добију медицински часопис о дијабетесу „Ме-диј”, а што је најважније – да се добро едукују о томе шта је дијабетес, који су симптоми дијабетеса, како га спречити и на време зауставити дијабетесне компликације.

Фото: Приватна архива

Од 1.200 особа које су провериле здравље, код 250 је откривено да имају дијабетес, а да за то нису знале. Новосађани код којих је регистован дијабетес биће позване у Едукативни центар Друштва за борбу против шећерне болести града Новог Сада да би од лекара дијабетолога добили саветодавно-терапијске услуге и на време смањили ниво шећера у крви, а тиме и даље дијабетесне компликације.

К. И. И.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести