Спреман програм за 47. рођендан Новосадског позоришта

НОВИ САД: За почетак нове године, Новосадско позориште на мађарском језику "Újvidéki színház" припремило је обележавање 47. рођендана, као и репертоар редовних и гостујућих представа за текући месец.
Novosadsko pozorište Foto: Dnevnik.rs
Фото: Новосадско позориште Фото: Дневник.рс   

Позориште ће прославити 47 година постојања 27. јануара, када ће специјално за ту прилику бити изведен концерт пијанисте Давида Клема, где ће уметник свирати заједно са члановима глумачког ансамбла.

Клем је композитор примењене музике за позориште и филм, чест сарадник Новосадског позоришта и запослен је на Академији уметности у Новом Саду као самостални стручни сарадник - корепетитор.

Све представе у јануару, почевши од 12. ће се играти од 17, 18 или 19 часова, у зависности од трајања представе, не би ли се завршиле до 21 сат, како налажу мере Кризног штаба и Владе Србије, у борби против пандемије.

Љубитељи театра ће тако у јануару имати прилику да погледају четири представе са редовног програма, као што је чувени комад Ежена Јонеска “Носорог” (12. и 13.01.) у режији Никите Миливојевића или “Сељачка опера” (18. и 19.01.) Беле Пинтера према концепту и режији Атиле Керестеша (копродукција са Народним позориштем из Сегедина).

Играће се и најновија представа, изашла пред сам крај прошле године - “Паравани” (23. и 25.01.) Жана Женеа, у режији Дина Мустафића, као и наслов “Капетан Прљави Фред” (30.01.) по драми Јенеа Рејта, редитеља Роберта Ленарда.

Поред тога, на репертоару ће се наћи и гостујућа представа “Чудесне свакодневнице” редитеља Денеша Дебреиа, Позоришног удружења “Летњи биоскоп” из Суботице, као и ”Црвени фијакер” према роману Ђула Крудија, сценски концерт студената Академије уметности у Новом Саду, у режији споменутог Роберта Ленарда.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести