Спутњик Ве на Новом насељу само за другу дозу

На пункту за имунизацију Дома здравља “Нови Сад” на Новом насељу, у последњих неколико дана се руским “Спутњиком Ве” вакцинишу грађани који треба да приме само друге дозе поменуте вакцине.
kovid korona susnjevic
Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

Према речима главног техничара те здравствене установе Ненада Вукаса, за неколико дана се очекује испорука тог произовођача из Београда, те ће она бити доступна вероватно за све три дозе.

- Осим “Спутњика Ве”, очекујемо испоруку “АстраЗенека” и “Фајзер” вакцина – каже за “Дневник” Ненад Вукас. – За сада их имамо на располагању, али грађани показују интересовање да их користе као оружје у својој борби против пандемије коронавируса, те нећемо да се деси да останемо без њих. Кинеског “Синофарма” има у довољној количини, као и “Модерна” вакцине, која се “резервише” јер се дозирање ради у специфичним количинама, те морамо унапред имати тачну перцепцију интересовања, како би све текло у најбољем реду.

Како каже Вукас, Новосађани који желе да приме вакцину “Модерна” могу да се пријаве на вакциналном пункту Дома здравља “Нови Сад” на Новом насељу (Булевар Слободана Јовановића 9), улаз са педијатрије. Ускоро би требао да буде доступан и телефонски број за те потребе. За “АстраЗенеку”, чија бочица садржи 10 доза, такође се праве спискови.

И. Ба.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести