Стижу туристи, тражи се кревет више

НОВИ САД: Поред туристичке атрактивности дестинације, манифестације представљају важан фактор у привлачењу туриста, а у Новом Саду најављено је мноштво различитих садржаја.
f
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Током претходних година у нашем граду одржавало се близу 200 манифестација, те, иако је прошла година била изузетно тешка за сектор туризма, назнаке побољшања су приметне.

Према информацијама, у периоду Егзита се тражи кревет више, а највећи број посетилаца долази из земље и региона. Кад је реч о удаљеним дестинацијама, очекују се гости из Француске, Немачке, Словеније, Турске, Хрватске, Мађарске, Холандије, Аустрије, Италије, Руске Федерације, Египта и Туниса.

Петроварадинска тврђава ће ове године, такође, бити домаћин Европског првенства у планинском бициклизму, а према изворима Туристичке организације Новог Сада, своје присуство и резервацију смештаја у нашем граду пријавиле су репрезентације из Норвешке, Шведске, Израела, Француске, Данске, Белгије, Холандије, Лихтенштајна, Швајцарске, Шпаније, Црне Горе, Бугарске, Мађарске, Аустрије, Словеније, Босне и Херцеговине, Руминије, Хрватске, Грчке, Северне Македоније, Италије, Републике Чешке и Пољске.

Б. П.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести