Сутра почиње Егзит: Нови Сад отвореног срца дочекује госте

НОВИ САД: Уочи почетка Егзита посетиоци из иностранства још увек пристижу, па су смештајни капацитети већ одавно попуњени.
e
Фото: Dnevnik.rs

За разлику од претходних година већих гужви, односно Егзиташе из свих крајева света јуче у току дана наша екипа није срела ни у центру града, Дунавском парку нити на Штранду. Имајући у виду тропски талас који је захватио нашу земљу, посетиоци фестивала на Петроварадинској тврђави вероватно чекају вече и подношљивије температуре за обилазак града. Приликом јучерашње шетње, у тренутку када је сунце било у зениту, налетели смо само на двојицу момака из Турске, с којима се, иако су били расположени за причу, нисмо успели споразумети, будући да енглески и не знају баш најбоље. Додуше, само су кроз осмех добацили Егзит - биг парти (Егзит велика журка).

Фото: Exit festival

Први дан замене ваучера за фестивалске наруквице обележиле су велике гужве испред пункта у центру града, те су, по речима организатора, четвородневне улазнице распродате у рекордном року. Према подацима из Егзита, у првих 24 сата, чак 84 одсто посетилаца је на замени ваучера за фестивалске наруквице имало валидан, електронски очитан, Дигитални зелени сертификат. Остали посетиоци, они из иностранства, приликом замене су показали потврду о вакцинацији из њихове земље. Замена ваучера могућа је на три места: на Тргу слободе до сутра, 8. јула, испред Петроварадинске тврђаве и на Новосадском сајму до недеље 11. јула и то само за оне који ће радити брзе тестове. Јуче је током поподнева већи број младих стигло у Петроварадин, како би обавио све формалности око замене ваучера и добијања наруквица.


Шарлоте де Вит уместо Нине Кравиц

Два дана пред почетак Егзита позната белгијска продуценткиња и ди-џеј Шарлоте де Вит (Charlotte de Witte) потврдила је свој наступ на отварању Денс арене сутра, 8. јула.

Она ће на бини заменити Нину Кравиц, која је из здравствених разлога отказала наступ. Осим Шарлот де Вит, на Егзит долазе: британски драм енд бејс дуо “Ковен”, као и познати светски и регионални извођачи, попут Девида Гете, ди-yеј Снејка, Сабатона, Пола Калкбренера, Тиге, Соломуна, Амели Ленс, Масео Плекса, Робина Шулца, Асаф Авиданиа, Саторија, Бориса Брејхе, Пола Ван Дајка, Ван Гога, Лајбаха, Хладног пива...


Фото: Dnevnik.rs

За све који још нису стигли да осигурају улаз на Тврђаву од сутра до недеље, 11. јула, у продаји ће бити ограничена количина једнодневних улазница. Због дужег процеса преузимања фестивалских наруквица, из Егзита апелују на посетиоце, поготово оне из Новог Сада, да замену обаве што пре и тиме избегну огромне гужве које се очекују на капијама фестивала на Петроварадинској тврђави.

На званичном сајту фествала објављене су процедуре за улазак посетилаца. У складу са безбедносним протколом, који је усвојио Кризни штаб, улаз на Тврђаву је ограничен само за посетиоце с такозваним дигиталним зеленим сертификатом, што значи да имају потврду да су вакцинисани или су прележали ковид-19 или за оне који имају негативан брзи антигенски или пи-си-ар тест. За купце улазница Егзит је обезбедио бесплатне брзе тестове на Новосадском сајму, данас од 10 часова, док ће они који поседују позивнице те тестове моћи да ураде у лабораторијима “Аквалаба”, са којима су, за посетиоце фестивала, организатори договорили повлашћене цене.

Из Егзита напомињу да је ограничен контингент једнодневних улазница у продаји на званичној страници фестивала и путем продајне мреже Гигстикс и то по ценама од 2.990 динара за четвртак, 3.990 динара за петак, 4.490 динара за суботу, као и 3.490 динара за недељу.

Ј. Вукашиновић, С. Ковач

фото: В. Фифа, Р. Хаџић, Егзит

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести