Почела замена ваучера: Ред на Тргу слободе, сви се радују Егзиту

НОВИ САД: Замена ваучера за фестивалске наруквице почела је јуче на Тргу слободе и трајаће до среде 7. јула, а ни јако сунце и велика спарина нису спречили фанове Егзита да дођу раније и заузму место у реду, тако да су се гужве испред пункта створиле и пре отварања у 16 часова.
e
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Да су људи жељни провода, дружења и путовања сведочи податак да се ред за замену ваучера протезао дуж целог Трга, а у тренутку боравка наше екипе углавном се чуо српски језик, али и македонски и енглески, с тим да је било и посетилаца из Италије, Немачке, Америке...

Данило из, како нам је напоменуо, околине Новг Сада, фестивал на Петроварадинској тврђави не пропушта, а док је чекао у реду да замени ваучер, друштво му је правила ћеркица Дуња. Као и претходних година, наш саговорник, без обзира на специфичне услове уласка на фестивал, очекује добар провод, људи су, каже, жељни великих окупљања и доброг провода.

Италијан Фабио из Торина први пут је у Новом Саду, а на Егзит долази по препоруци пријатеља. У реду смо га затекли с другарицама из Барселоне и Њујорка, а домаћин им је Новосађанин Данило. Фабио напомиње да је урадио пи-си-ар тест, а процедура замене ваучера и уласка на Егзит му није претерано компликована и сматра да је то једини начин да се фестивал, у условима пандемије, одржи.

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Бесплатно тестирање на Новосадском сајму

За све купце ваучера и улазница који ће морати да раде брзи антигенски тест, Егзит је осигурао бесплатно тестирање у Хали 1 Новосадског сајма од среде, 7. јула, до недеље, 11. јула, сваки дан од 10 до 18 сати. За све који на фестивал долазе с позивницом, Егзит је, такође, од 7. до 11. јула, осигурао тестирање у овлашћеним лабораторијима “Аквалаба” у више од 20 градова широм Србије, уз Егзитову позивницу, по цени од 900 динара. Тестирање ће бити могуће и у лабораторији “Медлаб” у Новом Саду, по цени од 1.500 динара, такође уз Егзитову позивницу.


- Дошли смо пре два дана и остајемо до краја фестивала - напоменуо је Фабио. - По ономе што сам чуо, очекујем добар провод, феноменално искуство и много различите музике, односно жанрова. И више сам него узбуђен и радујем се што ћу коначно поново бити на неком фестивалу и слушати музику с много људи око себе, а омиљени извођач ми је Тига.

Егзиташи с којима је наша екипа јуче разговарала сагласни су да тај фестивал, осим што спаја различите музичке жанрове, повезује народе и културе, те да сви који дођу на Петроварадинску тврђаву ту долазе у потрази за добрим проводом, како би слушали добру музику и упознали занимљиве људе.

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Замена ваучера за фестивалске наруквице могућа је на три места, на Тргу слободе до четвртка, 8. јула, као и испред Петроварадинске тврђаве и на Новосадском сајму од данас до 11. јула и то само за оне који ће радити брзе тестове. Због епидемиолошке ситуације, процес замене улазница, али и улазак на фестивал доста се разликује у односу на претходне године, траје дуже и подразумева различите провере, у зависности од тога да ли су посетиоци вакцинисани, одакле долазе, као и да ли имају улазнице за један или сва четири дана.

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Странци уз потврде или ПЦР тест

Страни посетиоци ће на заменским местима за фестивалске ваучере, односно на капијама фестивала за оне с једнодневним улазницама, показивати документа која су користили приликом уласка у Србију, као што су ПЦР тест не старији од 72 сата или потврде да су вакцинисани.

Страни посетиоци из земаља којима је улазак у Србију слободан, као што су Босна и Херцеговина, Црна Гора или Македонија, мораће да ураде брзи антигенски тест у Новом Саду, према истим условима као држављани Србије. Онима који су купили ваучер или улазницу, тест ће бити бесплатан на Новосадском сајму, а ако на фестивал долазе с позивницом, моћи ће да се тестирају у наведеним овлашћеним лабораторијама.


Услови за улаз посетилаца из Србије, како оних са четвородневним ваучерима, тако и за оне с једнодневним улазницама, јесте да имају или дигитални зелени сертификат, којим доказују да су вакцинисани, односно да су прележали ковид-19 или негативан брзи антигенски тест. Уз те потврде, за преузимање фестивалских наруквица или директан улаз на фестивал биће потребан и лични документ.

Ј. Вукашиновић

Анонимни
06.07.2021 • 15:41
i posle exita ce biti zatvaranje, auuu povecan broj zarazenih ...
EUR/RSD 117.3388
Најновије вести