Такмичење у кувању пасуља на Салашу 137

Међународни „Bean festival” и традиционално такмичење у кувању пасуља биће организовано 22. септембра ченејском на Салашу 137.
pasulj, dnevnik rhadzic
Фото: Дневник (Р. Хаџић), илустрација

Осим такмичења у кувању пасуља на традиционалан начин, посетиоци ће моћи да пробају разна јела од те махунарке, али и остале специјалитете војвођанске кухиње као што су чварци, крофне, штрудле, пите и друга слатка и слана јела, домаће ракије и вино, али и да пазаре у „Етно-сокаку” и на салашарској пијаци. Дан пре почетка фестивала, 21. септмбра, у 18 часова окупиће се уметници који ће стварати инспирисани салашарским мотовима, а у исто време љиубитељи коња моћи ће да уживају у препонском јахању и вожњи запрегама.

Осим такмичарског дела, фестивал ће и ове године употпунити традиционалне „Равничарске игре”, осмишљене тако да сваки посетилац може да се такмичи, и на најмаштовитији начин нуде разбрибригу и надигравање.

Сви заинтересовани ће моћи да се опробају у обарању руке, брзом преношењу пасуља, испијању домаћег парадајз-сока и многим другим категоријама, а најбољи такмичари добиће вредне робне награде. Осим победника такмичења у кувању пасуља, специјално ће бити награђени и најудаљенији такмичар, најуређенији штанд, најоригиналнији назив екипе и најоригиналније јело од пасуља. Организовани су богат музички програм и наградне игре, с биће и специјалних гостију.

Организатори фествала су Еко-центар „Водомар” и Салаш 137, уз подршку спонзора и пријатеља фестивала, под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Пријаве за такмичење су у току, а више информација о програму може се добити позивом на бројеве 063/1397-639 и 064/2380-253. Ј. И. и Ж. Г.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести