У центру отворен „Новосадски винтер фест”

Четврти „Новосадски винтер фест” отворен је вечерас наступом дечјег хора „Чуперак” из Кикинде.
U centru otvoren „Novosadski vinter fest” Foto: V. Fifa
Фото: У центру отворен „Новосадски винтер фест” Фото: В. Фифа  

Иако временске прилике не указују на то да ће најхладније годишње доба ускоро почети, пролазнике је на Тргу слободе дочекала празнична атмосфера.

Након распеваних малишана, публику су добро познатим хитовима „Бијелог дугмета” разгалили чланови бенда „Бијело дугме трибјут”. Док траје Фестивал, посетиоци у дрвеним колибама могу пазарити сувенире, различите рукотворине и слично, па иако још није стигла права зима, у понуди су традиционални зимски слаткиши и гурманлуци, али и напици за загревање, попут куваног вина.

Осим забавног програма за децу и одрасле, планиране су и хуманитарне акције, али и различите активности широм центра, попут филмског маратона у Музеју савремене уметности Војводине. Уз то, посетиоци ће моћи да се возе фијакером по центру, те да се фотографишу уз занимљиве рамове или да чаролије фестивала и лепоте Новог Сада посматрају са специјалне осматрачнице, тзв. Инстаграм поинта.

Фото: Пролазнике је на Тргу слободе дочекала празнична атмосфера Фото: В. Фифа  

Председник „Color Media Communicatios” Роберт Чобан напоменуо је да се труде да програм буде што разноврснији и да сваке године осмисле нешто ново. Малишане на овогодишњем „Винтерфесту” сваке недеље од 18.30 часова очекује такмичење у тражење јабуке у сену, а неће изостати ни сада већ традиционална изложба паса.

– Трудимо се да у програм укључимо и институције културе, па ћемо у Музеју организовати божићни концерт, у Спомен-збирци Павла Бељанског ће бити предавање Зорана Кнежева о томе како су се Божић и Нова година славили пре Другог светског рата, док је у Архиву Војводине планиран разговор са старијим суграђанима о томе како се славило педесетих и шездесетих година прошлог века, а у Галерији Матице српске је предвиђено вођење кроз колекцију с мотивима прослава – најавио је Роберт Чобан. – Пред затварање „Винтер феста”, 28. децембра, планирали смо концерт „Музика срца” с балкона Војвођанске банке. 

Новосађани и сви који наш град посете, у „зимским чаролијама” ће моћи да уживају до 30. Децембра. Информације о програму и догађањима на фестивалу налазе се на интернет адреси www.nswinterfest.rs, као и на Фејсбук страници „Винтер феста”.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести