Празнична атмосфера на Тргу слободе: Отворен "Новосадски винтер фест"

„Новосадски винтер фест” отворен је на Тргу слободе, где је на  „Распеваној јелки” наступио дечји хор „Чуперак” из Кикинде и уз специјалне гошће – чланица бенда „The Frajle” извео песму „Деца су украс света”.
„Novosadski vinter fest” otvoren je na Trgu slobode Foto: Dnevnik.rs/ S. Šušnjević
Фото: „Новосадски винтер фест” отворен је на Тргу слободе Фото: Дневник.рс/ С. Шушњевић

Након њих, свирале су чланице женског тамбурашког састава „Ла банда” из Новог Сада. Празничну атмосферу употпуниле су и снежне пахуље које су падале, новогодишње светлеће атракције које су постављене у центру града, као и фантастични ватромет.

Ове године Новосађани и сви гости нашег града ће моћи да се фотографишу у снежној кугли, али и на санкама које вуку ирваси, док ће најмлађи имати прилику да се играју у слами. По речима директора компаније „Колор прес група”, која је организатор манифестације, Роберта Чобана све до 29. децембра „Новосадски винтер фест” ће угостити велики број ди-џејева, бендова, те одраслих и дечјих хорова из целе Војводине.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

"До сада смо имали хорове који су певали на 12 језика те ћемо наставити да негујемо тај програм који приказује мултикултуралност целе Војводине и космополитски дух Новог Сада", казао је Чобан, и додао да ће 23. децембра у оквиру манифестације у Музеју савремене уметности Војводине бити организоване и специјалне пројекције класичних божићних црно-белих филмова.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Пролазници ће у празничној атмосфери моћи да уживају у разноликим укусима хране, пића, да купе сувенире, рукотворине и слично. Као и претходних година, и ове ће бити организоване хуманитарне акције и изложбе фотографија. Велика пажња ће и током овог издања бити усмерена на карусел који ће се вртети на „Новосадском винтер фесту” као и на фијакер који ће возити заинтересоване круг по центру града.

В. Бијелић

Фото: Дневник (С. Шушњевић)
EUR/RSD 117.5845
Најновије вести