И ове године Винтер Фест на Тргу слободе

Други по реду “Винтер фест” на Тргу слободе биће одржан од 23. новембра до 30. децембра, саопштено је на конференцији за новинаре у Градској кући.
winterfest02_RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Као и претходне године, празници су у центру пажње фестивала, а организатори ће се потрудити, ослањајући се на прошлогодишње искуство, да сви садржаји буду још бољи. На отварању манифестације наступиће хор “Шарени вокали” и група “Амајлија”, а личност која ће имати част да је прогласи отвореном, остаје изненађење.

„Уважили смо све сугестије и трудимо се да исправимо све што је суграђанима сметало, те сматрамо да ће ове године “Винтер фест” бити другачији само у најпозитивнијем смислу“, истакла је организаторка “Колор прес групе” Јелена Савић.

„Ово ће бити концепт класичног крисмас маркета. Поново ћемо поставити “Singing Christmas Tree” - конструкцију високу девет метара на којој ће свако вече од 18 часова певати хорови. Сваки дан ће бити ту и једна позната личност која ће поздравити суграђане и посетиоце Новог Сада, а бендови и ди-yејеви наступаће само викендом.“

Популарни фијакер, који је прошле године повратком на улице Новог Сада изазвао посебно одушевљење суграђана, поново ће бити ту. Последњих 10 дана трајања фестивала са најмлађима ће се сваког дана по два сата дружити Деда Мраз. Гастрономска понуда, као и лане, биће заступљена цео дан, уз већи избор хране и пића. Ту су опет и изложбе фотографија, као и Дан кућних љубимаца.

„Подржавајући ову манифестацију, желели смо да дамо допринос да зимски месеци буду занимљивији и да што више туриста привучемо у Нови Сад“, рекао је члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.

„Могу рећи да смо у томе успели, а најбољи показатељ су статистички подаци. Сигуран сам да ће ове године “Винтер фест” бити још бољи, као и остале зимске манифестације које смо на време почели да планирамо.“

Наредне недеље биће покренута и једна нова велика кампања која ће промовисати све зимске садржаје, а биће пропраћена путем душтвених мрежа, радија и телевизије, као и штампаних медија, најавио је директор Туристичке организације Новог Сада Бранислав Кнежевић. Кампања ће бити базирана и на регион, а у договору са Туристичком организацијом Србије успостављена је додатна сарадња за што бољу промоцију нашег града.

Б. Павковић

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести