У Еђшегу одржан инклузивни Концерт Новом Саду

Инклузивни музички концерт “Концерт Новом Саду”, у организацији Удружења грађана “Вера, љубав, нада”, одржан је у Културној станици “Еђшег”.
д
Фото: Приватна архива

Реч је о наступу националног инклузивног хора “Исон” који представља најбољи пример праксе у области музичког стваралаштва особа са инвалидитетом, а наступи хора и солиста показују постигнућа младих, што доприноси бољој видљивости тих особа. Концерту су присуствовали члан Градског већа за културу Далибор Рожић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

- Ово је прави пример отворене средине која подржава и цени различитост – истакао је Рожић. - Различитост је суштина инклузије јер особе са инвалидитетом, уколико им дамо прилику, могу много да допринесу друштву. Њима није потребно ништа посебно, него, као и свима, да буду равноправно прихваћени. Активности Удружења “Вера, љубав, нада” су за сваку похвалу и Град са задовољством подржава њихов рад. Они доприносе уклањању оних најважнијих баријера у свести људи, бришући предрасуде и показујући да ови млади представљају наше богатство и да и те како имају шта да пруже. Заједнички циљ укупног деловања јесте да створимо друштво у чијем фокусу је човек и које, без разлике, гарантује сва људска права, односно обезбеђује услове за остваривање пуних потенцијала сваког појединца.

Фото: Приватна архива

Према речима организатора, путем пројекта “Лазарус” и “Концерта Новом Саду”, циљ је да се скрене пажња на важност прихватања и укључивања особа са инвалидитетом у редовне токове друштва. Такође, намера је да се они охрабре у личном развоју, те да им се обезбеди поштовање права, слобода и људског достојанства.

Концерт је организован уз подршку Министарства омладине и спорта, Аутономне покрајине Војводине и Градске управе за културу.

Б. П.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести