У новосадским болницама 545 пацијената, 37 оболелих на респиратору

НОВИ САД: У Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици тренутно се од ковид-19 лечи 99 пацијената, а због здравственог стања њих 10 је на респиратору.
korona kovid tanjug
Фото: Tanjug/ Zoran Žestić

У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 425 пацијената код којих је потврђено да су оболели од ковид-19. Од тога, код 27 пацијената с обзиром на њихово тренутно здравствено стање, лечење захтева примену механичке вентилације. У Војној болници у Петроварадину тренутно се лечи 21 пацијент код којих је потврђено да су оболели од ковид- 19, саопштио је Клинички центар Војводине.

Како напомињу, код великог броја осталих хоспитализованих пацијената који су оболели од ковид-19, а с обзиром на тежину клиничке слике, уз осталу неопходну терапију примењује и интензивна кисеоничка потпора.

У циљу спречавања ширења и обољевања од ковид-19, апелујемо на грађане да је обавезно придржавање свих превентивних заштитних мера, што подразумева ношење заштитних маски, одржавање одговарајуће дистанце између особа, редовно прање и дезинфекција руку, као избегавање окупљања становништва у већем броју, подсећају у КЦВ.

Љ. П.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести