У току је шести Сајам омладинског туризма

Регионални Сајам омладинског туризма “Youth Fair 2017” почео је вечерас и траје још у уторак на Тргу слободе и у Католичкој порти.
Дневник/Р. Хаџић
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Као опробану формулу за добар провод, манифестација, која траје већ шест година, има сајамски део, али и музички, под називом “Get EXCited”, као загревање за предстојећи “Егзит” фестивал. “Youth Fair” је вечерас отворен наступом Камерног оркестра на Тргу слободе у симболичних 20 часова и 21 минут, у част титуле Новог Сада као Европске престонице културе за 2021. годину.

Кроз заједничку регоналну промоцију, Сајам је усмерен на позиционирање Балкана као једне од најатрактивнијих дестинација за младе на свету. Нови Сад ће, уочи “Егзит” фестивала, кроз “Youth Fair” одисати позитивном енергијом, те је жеља организатора да те вибрације пренесу и на остале манифестације и догађаје који следе током лета у нашем граду и региону.

- Омладински сајам туризма је  најава најпознатијег музичког фестивала у овом делу Европе, али истовремено и нуклеус одакле је кренула идеја да Нови Сад буде омладинска престоница младих - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. - Управо са овог места смо кренули у победничку трку, успели и донели победу прошле године. То смо успели сви заједно - велики број омладинских организација, удружења, Егзит тим, Центар за мир и култутру и туризам, уз велику подршку државе преко Министарства за спорт и омладину.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да је Нови Сад град младих, јер не само да се данас прича о младима, већ целе године то показује кроз деловање и омладинску политику.

Душан Ковачевић оснивач Егзита каже да је Сајам основан 2012. године са идејом да повеже регион и да га прикаже као један од најзначајнији за омладински туризам у свету.

Посетиоци ће моћи да уживају у разноврсним бесплатним садржајима од 18 до 22 сата, и да се упознају са понудом преко 60 излагача из седам земаља, туристичком понудом за младе на територији Балкана, али и да се информишу о томе како могу постати учесници занимљивих пројеката који промовишу најатрактивније дестинације. Љубитељи адреналина моћи ће да се опробају у неком од представљених спортова, заплешу, или да се упусте у авантуре новинарског посла у медијском кутку, уз могућност информисања који би факултет могли да студирају. Као и претходних пута, “Youth Fair” је на једном месту окупио сва најатрактивнија места у региону, најразличитије фестивале и манифестације.

Thumbnail

У музичком делу програма, јуче су наступили Драгољуб Ђуричић & “The Balkan Avalanche” и “Неозбиљни песимисти”, да би вече било крунисано концертом “светског мега цара” Рамба Амадеуса. На позорници у Католичкој порти одиграна је представа “Мушкарчине”, а наступили су и “Porta jazz rezident band”, као и плесне школе, а на истом месту одржа је и “Арт еко маркет”, где су млади дизајнери представили своје рукотворине, а било је и богатог избора гурманских специјалитета.

У уторак од 20.30 часова бина на Тргу слободе је резервисана за “Fast as we go far”, а пола сата касније ће наступити DJ Master Flow - Jazzysad и плесна школа “Swing the Beat”. “Free Spirits” свираће од 21.40, а након њих и “Деца лоших музичара” од 22.45. Звезде вечери, хрватски алтернативни рок састав “Лет 3” почеће са свирком у 23.40 сати, а пре тога одржаће се перформанс уметнице Наташе Јовић и “Луткарта”. У Католичкој порти и у уторак ће бити постављен “Арт еко маркет”, а одржаће се и промоције плесних школа, док ће за свирку бити задужен “Порта џез резидент” бенд.       

Д. Ристић

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести