Укључи се, пронађи решење – Проглашење најбољих идеја

НОВИ САД: У уторак, 17. децембра, у свечаној сали Градске куће у 10 часова у организацији Омладинског савеза удружења „Нови Сад Омладинска престоница Европе – ОПЕНС2019“ и Фондације “Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” биће уприличено проглашење најбољих идеја у оквиру програма Укључи се, пронађи решење.
gradska kuca RHA
Фото: Дневник (Радивој Хаџић)

Како се наводи у саопштењу, Омладински савеза удружења „Нови Сад Омладинска престоница Европе – ОПЕНС2019“ и Фондација “Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”, улазе у завршне фазе програма Партиципативог буџетирања за средњошколце "Укључи се, пронађи решење". Протеклих месеци мапирали су потребе ученика у школама, трансформисали идеје у пројекте, припремали се за избор најбоље идеје, а сада је ред и да их изаберу.

По свакој школи биће награђене две идеје са по 70. 000 динара.

“Укључи се, пронађи решење” је део програма Омладинске престонице Европе 2019 и Европске престонице културе Нови Сад 2021 који пружа могућност средњошколцима из Новог Сада да директно утичу на унапређење своје средине, односно у конкретном случају, на промене у својој школи као средини у којој проводе велики део дана. Програм је отворен за све државне средње школе на територији Новог Сада и сви ученици и школе имају право да учествују. У свакој школи биће реализоване две идеје, а одлуку о томе која ће идеја добити новац из буџета града Новог Сада доносе ученици школе користећи се принципима демократских избора. Програм „Укључи се, пронађи решење“ ове године заједнички спроводе две Европске престонице: Омладине и Културе. ОПЕНС 2019 и Фондација 2021, уз подршку Града Новог Сада, Градске управе за спорт и омладину, Градске управе за културу и Покрајинског секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ове године доћи ће и до већег броја школа, ученика и решења.

 

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести