Ускоро решен проблем с атмосферским водама у Хоповској у Старим Лединцима

Проблем с одвођењем атмосферске воде с коловоза у Хоповској улици у Старим Лединцима ових дана би требало да буде решен, с обзиром на то да радници Јавног комуналног предузећа „Пут” увелико постављају банкине с леве стране при спусту из Улице Вука Караџића.
р
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

То ће, по речима председнице Савета месне заједнице Стари Лединци Јелене Ћорковић, спасти десетак кућа које су при обилнијим падавинама до сада бивале практично поплављене.

– У Хоповској улици су пре неколико дана замењене и три бандере које су биле критичне и поломљене, па су сада стављене нове, бетонске, а тренутно се ради одвођење атмосферске воде: радници укопавају шездесетак комада банкина с леве стране пута, у делу ка Улици Вука Караџића – објаснила је Јелена Ћорковић. – Имамо неколико домаћинстава који су константно угрожена па како мало већа киша падне, тако вода заврши у тим кућама. До краја недеље би радови требало да буду завршени.

Осим у тој улици, банкине су постављене и у Карађорђевој, где су три домаћинства била угрожена због падавина и сливања воде у њихова дворишта. Атмосферска вода је тиме спроведена до потока и спречено њено даље сливање у дворишта.  

Јелена Ћорковић је најавила да ће се до краја године асфалтирати још неки делови насеља. Папирологију су припремили, па имају све услове да почну радове. Један од делова у којима ће се ускоро радити је и насеље Вучковац, где ће се, како нам је рекла, постављати улична расвета. Биће постављено тридесетак бандера у дужини од 600 метара.

– У том насељу ће се проширити и део постојећег пута – казала је наша саговорница.

В. Бијелић

 

Пројекат „Приградска насеља Новог Сада” је суфинансиран од Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести