УСПЕШНА ЈОШ ЈЕДНА АКЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ „ТАТЕ НОВОСАЂАНИ” Сакупљен новац за лечење Леоноре Раду

Новац за операцију очију осмогодишње Леоноре Раду сакупљен је и то након последње акције продаје хуманитарних јабука коју су организовали чланови Фондације „Тате Новосађани”.
Leonora Radu
Фото: httpstatenovosadjani.rsza-leonorin-bolji-vid

Операција је заказана за 26. фебруар и обавиће се у Београду, а цена је око 360.000 динара са пропратним анализама. Како Леонорина породица није могла да прикупи суму, обратила се Фондацији.

– Део новца је већ био прикупљен међу члановима, а током акције сакупили смо укупан износ – рекао је Мирослав Ђорђевић из Фондације „Тате Новосађани”. – Брзо су продате јабуке, у периоду од четири сата. Око стотинак људи узимало је од пет до десет килограма воћа, нарочито пинк лејди сорте, али и јабуке грени смит.

Наш саговорник за „Дневник” каже да је преостали новац са потоње акције усмерен за лечење малог Михајла Орешчанина коме је 2015. године дијагностификован злоћудни тумор малог мозга, као и да ће њихова екипа организовати још једну хуманитарну продају јабука, јер новац за лечење и даље није сакупљен.

На интернет страници Фондације „Тате Новосађани”, као и на Фејсбук страници те организације, могу да се пронађу детаљније информације о лечењу деце, за коју они сакупљају помоћ. Новац може да се уплати на њихов текући рачун 340-11024555-64, слањем СМС поруке или путем Пејпал рачуна.

А. Чегар

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести