Великим концертом прославили годину младих у Новом Саду

Више од 10.000 младих људи је у ноћи између суботе, 14. децембра, и недеље, 15, прослављало годину младих у Новом Саду на великом ОПЕНС поклон-концерту одржаном на Спенсу.
е
Фото: В. Величковић

Наш град је у 2019. годину ушао на исти начин, с 365 дана за нове прилике и могућности за енергију младих, креативност и иновације, које се пре свега виде кроз културни, политички, економски, друштвени живот Новог Сада и бројне омладинске програме, а потом и забавне.

– Драго ми је што је титула припала Новом Саду и драго ми је што сам ја позвана да употпуним затварање заједно с осталим колегама – рекла је певачица Сара Јо, чијим наступом је почео концерт. – Мислим да би људи требало све више да се труде да би било све више оваквих бесплатних догађаја за младе. Они треба да буду гласни, треба да им се посвети пажња. Бескрајно сам захвална свима који се залажу за младе.

Главна атракција за Новосађане био је наступ „Дубиозе колектива”, чији је енергичан наступ на ноге дигао цео Спенс. На концерту организованом у име прославе године титуле Омладинске престонице Европе, до раних јутарњих сати публику су на ногама држали и једна од најактуелнијих поп певачица домаће сцене Бојана Вунтуришевић, те београдски двојац Divolly & Markward, као и новосадски roots-reggae хероји „Killo Killo банда”.

Током 2019. године ОПЕНС је постао синоним за отворена врата кроз која су трансфер енергије, знања, искуства, информација, ојачали капацитете младих људи. Захваљујући титули Омладинске престонице Европе, велики број организација посвећених младим људима је реализовао значајан број пројеката, уз подршку волонтера и, на првом месту, Новосађана свих узраста, без чије добре енергије ниједан догађај не би имао смисла. Велика зимска ОПЕНС журка одржана је управо у жељи да велики број покренутих пројеката постане и остане новосадска традиција!

        Б.П.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести