Викенд у Галерији Матице српске

НОВИ САД: У четвртак, 6. фебруара, у 16 сати уоквиру Међународне музејске конфренције "Музеји, млади, активизам“ биће одржан разговор “Кустосирање заједница” др Сандра Дебона (Канцеларија председника и Национална агенција за музеје и културу, Малта) и др Тијане Палковљевић Бугарски (Галерија Матице српске). Разговор ће бити отвореног типа.
g
Фото: galerijamaticesrpske.rs

У петак, 7. фебруара, у 19 сати у оквиру пратећег програма изложбе "Крачун", биће одржано предавање: У друштву с Теодором Крачуном: читамо српску културу проф. др Мирјане Д. Стефановић.Полазећи од сликарске кичице Теодора Димитријевића Крачуна, могла би се читати српска култура великог грађанског столећа, она која се описује црквеном, али и такви облици живота који припадају свакодневници.

У суботу, 8. фебруара, од 11 до 12.30 сати биће одржана креативна радионица за децу узраста од 5 до 11 година, под називом Шта све с поносом носи име чика Јове Змаја.

Посматрајући слику Новака Радонића Млади Јован Јовановић Змај деца ће откривати занимљивости о његовом животу и откриваће како је Нови Сад за време његовог живота изгледао.

Током викенда, у суботу и недељу, у два термина у 13 и 17 сати, биће одржана тумачења изложбе Пунктуми.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести