Вучевић: Нови центар града ће бити фасцинантан

НОВИ САД: Изградња четвртог моста у Новом Саду је најлепша могућа вест, а нови центар града биће фасцинантан, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
vucevic
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

"Ми смо сада сигурни да ћемо ићи у изградњу тог моста, у наредном мандату почињемо са тим, а на тај начин ће се смањити саобраћајне гужве у граду и повезаћемо Срем и Бачку. Уредићемо и бициклистичке стазе у граду", рекао је Вучевић, у емисији РТВ-а "Град и ми".

Он је за август најавио почетак уређење Позоришног трга и Успенске улице, истичући да је град сам обезбедио новац.

"Све се ради у граниту, нема нигде бехатона. Са новим зеленим површинама, са модерном расветом и меморијском траком обриса некадашње улице која је срушена због изградње позоришта и на њој ће бити исписани сви најважнији датуми у историји града", навео је Вучевић. Додао је да после тога, креће реновирање Трга слободе, улице Модене, део Змај Јовине, део Пашићеве, а последња фаза ће бити гаража иза Позоришта, где ће бити и језерце.

Вучевић је рекао да Новосађани имају убедљиво највећу плату у Војводини и да је просечна зарада у марту била око 69.000 динара нето.

"Желимо да подигнемо плате и онима који имају ниже зараде и да повећамо запосленост. Само ми парирамо Београду по заради. У Новом Саду просек је 590 евра, просек Србије је око 511", рекао је Вучевић.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести