Вучевић: Почело „откључавање“ Новог Сада

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да је полако почело  "откључавање" Новог Сада и најавио да је следећи корак релаксирање живота и враћање рада градских предузећа у нормалу.
vucevic
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Како је рекао, људима је досадило све јер траје дуго, али је једноставно морало тако да буде.

Динамика релаксирања мера биће најважнија, рекао је Вучевић за Радио-телевизију Војводине, и нагласио да се мора пратити ситуација у теретанама, салонима и градском превозу како би се видело каква ће за десет дана у бити бити рефлексија на резултатима тестова.

"Јавни превоз је највећи изазов, биће само електронска наплата, обележена места за седење и стајање, али још не знамо када ће тачно кренути. Сви путници ће свакако морати да носе маске и рукавице, спремни смо и чекамо", нагласио је Вучевић.

Што се тиче фризерских и козметичких салона и теретана, Вучевић је рекао да је ту пристуна другачија организација посла.

"У фризерским салонима моћи ће да буду само једна или две особе истовремено. Теретане су највећи испит, највероватније ће се ићи на десет квадратних метара по особи, уз заштитну опрему и непрестану дезинфекцију. Сви власници ће у току викенда добити упутства", објаснио је Вучевић.

Како је најавио, ускоро следи и отварање Најлон пијаце И пијаца у Сремској Каменици и Темеринској улици. Што се тиче отварање паркова, плаже Штранд и осталих јавних површина, Вучевић је рекао да све зависи од тога како ће бити дефинисан нови максимални број окупљања људи.

"Вртићи ће почети ускоро да раде, јер смо добили наредбу да обданишта ускоро буду спремна. Видећемо да ли ће то бити за сву децу, или ће у почетку бити примљена само деца чији се  родитељи први враћају на посао. Претпостављам да че вртићи делимично бити отворени 11. или 18. маја", казао је Вучевић.

Он је истакао и да у овом тренутку није реално да се одржи  Егзит, али да коначна одлука још није донета, и навео да ће се још видети да ли је могуће да се тај фестивал помери за август или септембар.

biciklista
25.04.2020 • 23:06
biciklistička staza na futoškoj je horor teški a ni trotoar nije ništa bolji
EUR/RSD 117.5865
Најновије вести