Вучевић: Буџет НС премашио рекордних 30 милијарди динара

БЕОГРАД: Градоначелник Новог Сада Миош Вучевић изјавио је данас је буџет Града премашио, како је навео, рекордних и незамисливих 30 милијарди динара и да ће износити 30 милијарди и 200 милиона.
vucevic2, fifa
Фото: Дневник (В. Фифа)

"У односу на почетак године то је повећање од 3,67 одсто", рекао је Вучевић и додао да је то кључна ствар и порука за Новосађане да Нови Сад у најтежој години у 21 веку није одустао ни од једне важне ставке у буџету.

"Нисмо смањили ниједно давање, нисмо одустали ни од једне капиталне инвестиције, ни од политике коју смо у граду водили последњих осам година то ме чини неизмерно поносним", рекао је Вучевић, коме је ово трећи мандат на челу главног града Војводине.

Градоначелник Новог Сада додао је да без обзира "ко год и шта год мислио" не зна да било ко може да нађе град у Србији и шире који не смањује драматично приходе.

"Нови Сад то није чинио. У кључном сегменту нисмо смањивали приходне, имамо фантастично остварење прихода, велико хвала Новасађанима, Новом Саду, привреди - то је одраз њихове снаге, дисциплине града", рекао је Вучевић.

Градоначелник је рекао да је сигуран да ће добар буџет бити припремљен и за наредну 2021. годину.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести