Завет витезова у Католичкој порти

НОВИ САД: Удружење грађана "Бели витезови" из Новог Сада у суботу, 30. новембра, с почетком у 12 сати, у Католичкој порти организује први међународни витешки турнир - "Завет витезова" и витешку средњевековну академију калиграфије и хералдике.
vitezovi kanjiza
Фото: Dnevnik.rs

Договорено је учешће витезова из Румуније, Мађарске, Хрватске и Србије, који ће први пут демонстрирати право витешко борење у Новом Саду, које је у процедури за добијање статуса Олимпијског спорта.

Католичка порта ће у суботу са шаторима, изложеним витешким реквизитима, мачевима и оклопима за борилиште, бацачима ватре, полигоном за стреличарство, оригиналним одорама из серије Немањићи... изгледати као кулисе за снимање холивудског филма о средњем веку.

У договору с неколико основних школа из Новог Сада, деца из основних школа ће са својим родитељима и другим пратиоцима посетити манифестацију, која ће им значајно помоћи у бољем схватању и сагледавању овог периода, који на неки начин представља врхунац нашег народа и државе у претходном миленијуму.

С обзиром да су Генерални покровитељи ове манифестације, Град Нови Сад - Управа за привреду Града Новог Сада и Аутономна Покрајина Војводина - Секретаријат за привреду и туризам АПВ, који су препознали огроман потенцијал ове манифестације за међународну промоцију и развој туризма Новог Сада, као Омладинске престонице културе, а за нешто више од годину дана и Европске Престонице Културе, Завет витезова, треба да буде у будућности једна од најатрактивнијих манифестација Новог Сада и Покрајине Војводине.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести