БИТКА НАЦИЈА Спектакуларни окршај витезова у Смедереву

СМЕДЕРЕВО: Дуге и кратке мачеве, секире копља...укрстили су данас средњевековни витезови из свих делова планете, у финалној масовној борби "Бохурт: 150 на 150" Светског првенства у националним историјским средњевековним борбама "Битка нација", која се данас завршава у Смедеревској тврђави.
Bitka nacija/Fonet
Фото: FoNet

Масовна битка у којој се 150 витезова супротставило истом броју ратника пред скоро 10.000 људи у Смедеревској тврђави, први пут је одржано у историји светских првенстава "Битка нација".

Витезови из Аустралије, Русије, Финске, Србије, Украјине, па чак и САД, иако није познато о којим витезовима је реч, приказали су сву жестину и бруталност средњевековних окршаја у којима су пуцали штитови и шлемови.

Најсрчанији били су руски витезови који су громогласно поздрављени од својих навијача песмом "Каљинка".

Смедеревска тврђава ће после данашњег догађаја остати упамћена као место на којем су се "обрачунали" витезови из целог света у досад најмасовинем окршају.

У спектакуларној борби није било теже повређених, али је хитна помоћ ипак извела једног од витезова.

Осим спектакуларних окршаја у три арене, публика је у оквиру Светског првенства "Битка нација" у Смедереву уживала и у средњевековном сајму на којем су продавани сувенири, витешка опрема, обућа, штитови...

Посебну пажњу посетилаца привукао је простор у којем су сви заинтересовани луком и стрелом покушавали да оживе древну традицију и подсете се Робина Худа, Вилијема Тела и других.

EUR/RSD 117.5492
Најновије вести