ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ  НА ТЕРЕНУ  Чисте се улице, тротоари, посипа се со

Упркос чињеници да је Зимска служба ЈКП „Пут” била у трећем степену мобилности и да је због појачаних падавина на терен изашло свих 36 расположивих возила и машина (на пет возила из Холандије се још чека), руководилац службе Гојко Етински апелује на суграђане да колима не крећу ван града без преке потребе.
Zimske službe  na terenu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Зимске службе на терену Фото: Дневник.рс

„ Путеви првог приоритета за које је задужено наше предузеће су очишћени“, вели Етински.“Што се споредних градских улица тиче, чистимо и њих, али свакако да има и оних у које не стигнемо, а снега нигде није било преко пет центиметара висине. Чистимо редовно, док со за посипање путева користимо врло рационално и искључиво тамо где је то неопходно.“

Пошто је најјачи интезитет падавина очекиван у вечерњим и ноћним часовима, Етински је додао да ће по њиховом престанку радне јединице Зимске службе „Пута” кренути у чишћење. Тек потом ће уследити посипање и разбацивање соли на одређеним саобраћајницама, уз напомену да се нису сви придржавали упутстава о рационалној потрошњи и коришћењу соли.

Фото: Руководилац Зимска служба ЈКП „Пут” Гојко Етински Фото: Дневник.рс

И Зим­ска слу­жба ЈКП „Чи­сто­ћа“ де­жу­ра­ће док све по­вр­ши­не за ко­је су над­ле­жни не бу­ду пот­пу­но про­ход­не. Из „Град­ског зе­ле­ни­на“ на­во­де да је њи­хо­ва Зим­ска слу­жба на те­ре­ну, снег се чи­стио с ауто­бу­ских ста­ја­ли­шта, пе­шач­ких при­ла­за, на мо­сто­ви­ма и с пе­шач­ких ста­за на њи­ма, де­сет  град­ских тр­го­ва, Пе­тро­ва­ра­дин­ске твр­ђа­ве, као и са ста­за у пар­ко­ви­ма.

С. С.

Фото: Грађани чисте тротоаре Фото:Дневник.рс
EUR/RSD 117.5782
Најновије вести